A zsidózó Takaró Mihály kezében a Nemzeti alaptanterv hazafiasítása

Takaró irodalomtörténész havi 1 millió 123 ezer forintért szakért az Emberi Erőforrások Minisztériumának, többek között arról, hogyan lehetne hazafiasabbá tenni a 2020-tól hatályos NAT-ot

2019. július 03. 10:47

A zsidózó Takaró Mihály kezében a Nemzeti alaptanterv hazafiasítása

Rajongója Horthy Miklósnak, elismerően beszélt a numerus claususról, a Nyugat folyóiratot „kis zsidó lapocskának” nevezte, kedveli az antiszemitizmusáról is híres Nyírő Józsefet és Tormay Cécile-t, megkérdőjelezte Kertész Imre magyarságát az irodalomtörténész, aki gyermekeink hazafiasabb nevelésére bérelt fel a kormány – írja a hvg.hu.

Takaró Mihályt azután bízták meg a Nemzeti alaptanterv hazafiasabbá formálásában, hogy a Csépe Valéria vezetésével kidolgozott NAT-tervezet nem léphet életbe, mert túl független, nem elég keresztény, nemzeti és hazafias. 

Alapvetően nem is lenne gond a célokkal, csak hát az oda vezető út kérdéses, illetve Takaró irodalomtörténész korábbi megnyilvánulásai miatt, kissé ingoványosnak tűnik.

Mindenesetre a Takaró Mihály január óta lázasan dolgozik a hazafiasításon. Megbízatása augusztus 31-én jár le, ezután kiderül, hogy mi lesz például a zsidó származású nyugatosok – például az abdánál a nyilas magyar katonák által, több zsidó munkaszolgálatossal együtt legyilkolt Radnóti Miklós – sorsa a „hazafias” NAT-ban.