Még mindig nem tudjuk, meghallgatja-e a bíróság Varga Juditot volt helyettese korrupciós ügyében

Egy hónappal ezelőtt kezdődött a Völner-Schadl ügy tárgyalása. Volt helyettesének ügyvédje indítványozta, hogy az igazságügyi minisztert is hallgassák meg tanúként. Erről a bíróság még mindig nem döntött, Varga Judit pedig azóta bujkál a nem kormánypárti sajtó elől.
Kékes Viktória

2023. március 20. 09:26

Még mindig nem tudjuk, meghallgatja-e a bíróság Varga Juditot volt helyettese korrupciós ügyében

Egy hónappal ezelőtt kezdődött el a Fővárosi Törvényszéken a Völner-Schadl korrupciós ügy tárgyalása, azóta a nem kormánypárti sajtó képviselői nem tudnak Varga Judit közelébe férkőzni. Így aztán arról sem tudni, mit gondol arról, hogy volt helyettesének ügyvédje indítványozta tanúkénti meghallgatását a korrupciós ügy tárgyalásán. 

 

Papp Gábor szerint az ügyészség indokolatlanul gyorsan lezárta a nyomozást, amelyből „megmagyarázhatatlanul mellőzték” Völner főnökének kihallgatását. Holott a vádiratból az derült ki, hogy 2021. július 12-én Schadl György Völner Pál jelenlétében találkozott Varga Judit igazságügyi miniszterrel, ahol a végrehajtói kinevezésekről volt szó. 

 

Az RTL Híradó többször is kereste Vargát, arra lettek volna kíváncsiak, mi történt pontosan ezen a megbeszélésen. A miniszter azonban továbbra is bujkál, a bíróság pedig még mindig nem döntötte el, szükség van-e a meghallgatására. 

 

(Borítókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala.)