A vizsgáztatási díj emelésével próbálja elejét venni Csongrád-Csanád vármegye tankerülete a tanárok érettségi bojkottjának

Országszerte 200 tanár jelezte ezidáig, hogy nem vállal vizsgáztatást az idei érettségin. Ha elegendően csatlakoznak, a PDSZ sztrájknapot hirdet május 5-re.
Kékes Viktória

2023. február 27. 08:05

A vizsgáztatási díj emelésével próbálja elejét venni Csongrád-Csanád vármegye tankerülete a tanárok érettségi bojkottjának

Az érettségi vizsgáztatás nem kötelező feladat, ezért ennek bojkottjával szeretnének nyomást gyakorolni a tanárok a Belügyminisztériumra annak érdekében, hogy  kezdjen végre érdemi tárgyalásokba a pedagógusokkal. Eddig országszerte 200 tanár csatlakozott a bojkotthoz, ők sem az emelt szintű írásbeli vizsgák javításában, sem az emelt szintű szóbeli bizottságok munkájában nem vesznek részt.

 

A PDSZ ügyvivője az RTL Híradónak azt mondta, ha elegen csatlakoznak a felhíváshoz, sztrájknapot hirdetnek május 5-re – ekkor kezdődik idén a középszintű érettségi vizsga. Nagy Erzsébet hozzátette: nem az a cél, hogy ellehetetlenítsék a diákok továbbtanulását, ez komoly morális dilemmát is jelent a pedagógusoknak. 

 

Csongrád-Csanád vármegye tankerülete úgy próbál elébe menni a bojkottnak, hogy jelentősen megemelné a vizsgáztatásért járó összeget. 

 

A kiszivárgott terv szerint 

  • a vizsgabizottság elnökének járó pénzt a duplájára,
  • a szaktanároknak járó összeget 50 százalékkal emelnék meg.

 

 

 

 

Vélemények

mutasd mind