A vizsgálatok szerint biztonságosak az iskolaszerek

Az iskolaszerek mind biztonságosak, a fogyasztóvédelmi hatóság nem talált „jogsértő terméket” közelmúltban lezárult vizsgálatai során - közölte az Igazságügyi Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán.
Vass Imre

2022. augusztus 17. 20:22

A vizsgálatok szerint biztonságosak az iskolaszerek

Kupecki Nóra a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy szintén lezárult a strandok és aquaparkok fogyasztóvédelmi vizsgálata, amelynek keretében 178 helyszínen 937 eszközt - csúszdákat, vízibicikliket, ugrálóvárakat - vizsgáltak.

 

Hozzátette: súlyos jogsértést sehol nem tártak fel, a hármas skálán legalacsonyabb biztonsági besorolású eszközök 11 százalékánál találtak valamilyen kifogást, ez az arány egy éve még 13 százalék volt.

 

Elmondta, hogy a vendéglátóhelyek fogyasztóvédelmi ellenőrzése még folyamatban van, az eddigi adatok szerint „34 százalék a kifogásolási arány”.

 

A fogyasztóvédelmi politika négy területre fókuszál: a digitális fogyasztóvédelem területének megerősítése, az állami szervek közötti együttműködés és egységes joggyakorlat kialakításának támogatása, a gyermekvédelem kérdésköre és a fogyasztóvédelem mindenki számára elérhetővé tétele - mondta a helyettes államtitkár.

 

Kiemelte a tájékoztatás fontosságát, hogy a fogyasztóvédelem eljusson az emberekhez, és a társadalomban meggyökeresedjen a fogyasztóvédelmi tudatosság.

Vélemények

mutasd mind