A világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenyén díjazták a szegedi Rubin fűszerpaprikáját

Tizenkétezer termék közül nyerte el a legmagasabb, háromcsillagos elismerést a szegedi Rubin Paprika füstölt paprikaőrleménye. A Great Taste Awards ítészei még két magyar terméket díjaztak három csillaggal.

2021. szeptember 24. 11:18

A világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenyén díjazták a szegedi Rubin fűszerpaprikáját

Huszonöt éve szervezi meg az ínyenc ételekkel foglalkozó, brit családi folyóirat-kiadó, a Guild of Fine Food a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenyét, a Great Taste Awardsot, amelyre évente mintegy tizenkétezer terméket neveznek.

A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból álló, ötszáz fős zsűri ezek közül mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a legmagasabb, háromcsillagos elismerést.

A magyar élelmiszerek közül idén a szegedi Rubin Paprika bükkfával füstölt paprikaőrleménye, a Fajszi Paprika prémium csemege fűszerpaprikamag-olaja és a Szicsek Pálinkafőzde prémium Irsai Olivér szőlőpálinkája kapta meg a maximális, háromcsillagos minősítést.

Összesen nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards, a maximális három csillagot elért termékek mellett, további huszonöt magyar élelmiszer két csillagot nyert el, a többieket egy csillaggal díjazta a szűri.

Két csillaggal díjazták többek között a Fajszi Paprika prémium csemege halászlé fűszerpaprika-őrleményét, valamint a Szicsek prémium jonathán almapálinkáját és piros vilmoskörte pálinkáját. Egy csillagot pedig a pálinkafőzde zölddió likőrje, hároméves érlelésű almapálinkája és körtepálinkája, továbbá a mézes barackpárlata kapott, valamint a míg a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményét szintén egy csillaggal jutalmazták.

rag