A Vértónál elrajtolt a Futókörök Napja: az ország több mint húsz helyszínén egyszerre köröznek

Szeged idén is csatlakozott a Futókörök Napjához, így több mint húsz városban, köztük a vértói futópályán teljesíthetik a távot a résztvevők, amivel jótékony célt is szolgálhatnak, miközben dicsőséget szereznek saját városuknak.
Rafai Gábor

2023. május 21. 12:06

A Vértónál
elrajtolt a Futókörök Napja: az ország több mint húsz helyszínén egyszerre köröznek

Vasárnap reggel 9 órakor a vértói rekortán pálya sartvonalánál eldördült a futás kezdetére jelt adó pisztoly és elindult a délután 5 óráig tartó körözés.

 

Ki-ki annyit fut, amennyit tud és amennyire kedve tartja.  Nincs előre meghatározott táv vagy idő. Sőt! Bárki hazamehet és később, ha visszajön, ott folytathatja a kilométerek gyűjtését, ahol korábban abba hagyta. 

 

A rendezvény díjmentes, regisztrálni a vértói futópályánál a székelykapuk felőli területen kialakított versenyközpontban tudnak a futók délután háromnegyed 5-ig, ezt követően még negyedórát róhatják a köröket. 

 

Ki-ki annyit fut, amennyit tud és amennyire kedve tartja (fotók: Kuklis István)

 

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi két évben több rekortán borítású pályát adtak át az Aktív Magyarországért program támogatásával.

 

Az idén már harmadik alkalommal megrendezett Futókörök napjának az a célja, hogy a lakosság megismerje a rendelkezésre álló pályákat és szabadban sportolás örömét.

 

 

 

Az országban vetélkedő városok az idén is jótékonysági célra gyűjtenek, ezen kívül helyszínenként a három legtöbbet futót 25 ezer, 15 ezer és 10 ezer forint értékű sporteszköz vásárlási utalvánnyal díjazzák.

 

Aki úgy érzi, hogy ebéd után szívesen lemozogná az asztalnál felszedett felesleget, máris indulhat a Vértóhoz: délután 5 óráig „szabad a pálya”!