A vadászat alapelveiről – is! – Körút, 2023. február 23. (frissítve)

Lassan véget ér a közintézményeknél a kényszerszünet és egy hét múlva újranyitnak. Itt lesz velünk az Agóra vezetője és a múzeum sajtóreferense, hogy elmondják, hogyan készülnek erre. Ott voltunk a Tankcsapda koncertjén az IH-ban és megnéztük, hogyan települtek ki a könyvtárosok az iskolákba. Ma kapott életműdíjat a Venetiáner Pál biokémikus, akit szintén idevárunk.
Garai Szakács László

2023. február 23. 19:30

A
vadászat alapelveiről – is! –
Körút, 2023. február 23. (frissítve)
  • December 30-án a Cowboyok és indiánok kiállítással búcsúzott a Móra Ferenc Múzeum és március 3-áig minden kiállítóhelyét bezárta, hogy így csökkentsék az energiaköltségeket. Egy hét múlva viszont nyitás! Hogy mi történt ebben a két hónapban és hogyan készülnek a múzeumban az újranyitásra, arról Hegedűs Anita sajtóreferenssel beszélgetünk.
  • Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Így tesz a Somogyi Könyvtár is, hiszen eddig az iskolások látogattak el az intézménybe, az energiaválság miatti bezárás óta nincsenek foglalkozások. Ezért a könyvtár munkatársai mennek az iskolákba, óvodákba és viszik.
  • Az Agóra és a hozzátartozó városrészi művelődési házak is bezártak két hónapra. A Múzeumhoz és a könyvtárhoz hasonlóan itt is március 3-a lesz a nyitás napja. A munkatársak azonban az elmúlt hetekben sem tétlenkedtek, több külső helyszínen is szerveztek programot.
  • Negyedik alkalommal adta át a Szegedi Akadémiai Bizottság elnöksége az MTA SZAB Pro Scienkadémai Életműdíjat. Ezzel ismerik el a hosszú időn át végzett tudományos, oktatói tevékenységet. 2023 díjazottja Venetiáner Pál akadémikus vehette át, aki kutató biológusként 1970 óta dolgozott a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsor itt a cikkben is megnézhető, de ott van a

Címlapon

mutasd mind