A tüntetéseket szervező tanárok és diákok nyerték az RTL Híradó Év embere-díját

A nézők szavazatai alapján a második helyezett Marco Rossi, a harmadik pedig a Carson Coma zenekar lett.
Kékes Viktória

2023. január 03. 12:45

A tüntetéseket szervező tanárok és diákok nyerték az RTL Híradó Év embere-díját

Lezárult az RTL Híradó szavazása, az RTL nézőinek döntése alapján a tüntetéseket szervező diákok és tanárok lettek az Év embere-díj győztesei.

 

A győzelem megérdemelt: 2022-ben végre megmozdult a magyar társadalom és egyre többen mernek kiállni a tanárok mellett. A tüntetések szervezői azt ígérik: továbbra sem adják fel. Az Orbán-kormány közben még a korábban beígért 10 százalékos béremelést sem adta meg, és a miniszterelnök által is jogosnak ítélt fizetésemelést az uniós források lehívásához köti, holott a két dolognak az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz.

 

Második helyen a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya végzett. Irányítása alatt a csapat minden várakozáson felül teljesített: Angliát nemcsak idegenben, hanem idehaza is megverték a Nemzetek Ligájában, 60 év után először. A csapat győzött Németországban is, végül az Európa-bajnok olaszok mögött másodikok lettek az előzetesen halálcsoportnak tartott négyesben. 

 

A harmadik hely a Carson Coma zenekaré lett.A 2018-ban alapított együttes Magyarország egyik legfelkapottabb fiatal rockzenekara, ráadásul az MTV EMA legjobb magyar előadójának is megválasztották őket tavaly. A humort sem nélkülöző szövegeikben visszaköszön a korosztályukat jellemző életérzés, de komoly társadalmi ügyek mellett is kiállnak.

 

A listán szerepelt még:

  • a menekülteket segítő Migration Aid,
  • Dr. Máté Gábor pszichiáter,
  • Lubics Szilvia ultrafutó,
  • Udvaros Dorottya színésznő,
  • az önkéntes szavazatszámlálókat összefogó 20k,
  • az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület és a Szimbiózis Alapítvány.