A többször is leidiótázott gazdaságfejlesztési miniszter válaszolt Michael O'Learynek

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót – közölte Nagy Márton.
Garai Szakács László

2022. június 15. 10:14

A többször is leidiótázott
gazdaságfejlesztési miniszter válaszolt Michael O'Learynek

Közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte, „bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint.

 

 

Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet – és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez –, miért épp a magyar eljárással akad gondja.

 

Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást – a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak”.

 

A válasz előzménye, hogy a Ryanair vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjújában így beszélt Nagy Márton az extraprofitadó kapcsán:

 

  • „Ez az idióta miniszter azt gondolja, hogy mi vagyunk az az iparág, amelyikre extraprofitadót kell kivetni, hogy megvédje a magyar családokat?”
  • „De ennek az idióta miniszternek csak az jutott eszébe, hogy a légitársaságok extraprofitot termelnek, amikor az elmúlt két évben rekord veszteséget halmoztak fel.”
  • „És ez az idióta miniszter azzal érvel, hogy megvédi a magyar családokat? Ugyan már.”
  • „Persze, hát indítottak már egy fogyasztóvédelmi eljárást, azt a mindenit! És az idióta miniszter azt is próbálja nekünk elmagyarázni, hogyan árazzunk.”
  • „Nem, nem fecséreljük arra az időnket, hogy egy olyan kormánnyal tárgyaljunk, amelyiknek ez az ostoba miniszter is a tagja.”
  • „Szóval nem ez a hibbant miniszter fogja nekünk megmondani, hogyan árazzunk, nem ő fog kritizálni minket az árazásunk miatt.”

 

O'Leary egyúttal arról is beszélt, hogy a kormánydöntés miatt ritkítani fogja a Ryanair a budapesti járatok számát.

 

(MTI)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind