Nemhogy bennmaradna, a középmezőnybe vágyik Szeged NB I-es focicsapata

Pénteken játssza első NB I-es mérkőzését a KÉSZ-Szent Mihály-Szeged női labdarúgócsapata. Nehéz feladat vár a lányokra, hiszen az ellenfél az ötszörös bajnok és hatszoros magyar kupagyőztes Ferencváros lesz. A csapat hazai mérkőzéseit októbertől a Szent Gellért Fórumban játssza.
Vass Imre

2022. augusztus 11. 13:40

Nemhogy bennmaradna, a középmezőnybe vágyik Szeged NB I-es focicsapata

A KÉSZ-Szent Mihály-Szeged messze kiemelkedett tavaly az NB II. mezőnyéből, a bajnokságban 146 gólt rúgtak, csak hetet kaptak, 11 pont előnnyel végeztek az első helyen. Idén az első osztályban sokkal nehezebb dolguk lesz.

 

Major László, a csapat vezetőedzője a mai bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, még nem igazán tudja, hogy mire számíthat majd az első osztályban. Kiemelte, a tavalyi évhez képest kétszer jobbak, azonban óriási különbség van az NB II és az NB I között. Úgy látja, jól sikerült az új játékosok igazolása. 

 

A cél mindenképpen a bennmaradás, azonban a vezetőedző szerint a csapat alkalmas arra is, hogy a 6–9. hely valamelyikét elcsípje a 12 csapat közül. Az együttes fő erénye, hogy nagyon fiatal, egységes és az új játékosok tökéletesen beilleszkedtek. Jól sikerült a felkészülés is, amely keretében egy hetet Orosházán edző táboroztak. A lányok erőnlétileg, taktikailag és mentálisan is sokat fejlődtek ebben az időszakban. 

 

A játékosok szerint az első osztály szinte minden szempontból más lesz. A kapus, Csontos Zsanett nagyon reméli, hogy gyorsan fel tudják majd venni az NB I ritmusát. Ebben az osztályban más a sebesség, a gondolkodás és ehhez fel kell nőni.

 

Tornyi Zita két éve érkezett Szegedre, könnyen beilleszkedett és nagyon jól érzi magát a csapatnál. Ő is úgy látja, most sokkal nehezebb dolguk lesz. Már az első mérkőzés óriási kihívás, hiszen az ellenfél az ötszörös bajnok és hatszoros Magyar kupagyőztes Ferencváros lesz. Ellenük mindenképpen a tisztes helytállás a cél. Szeretnék megúszni kapott gól nélkül, és amennyiben helyzetük adódik, azt pedig belőni.

 

A mérkőzést pénteken 18 órakor rendezik Budapesten. A csapat az első hat mérkőzését idegenben játssza majd, a Fradi után a Felcsút és az MTK következik. Októbertől már hazai pályán is szerepelnek a lányok, a mérkőzéseiknek a Szent Gellért Fórum ad otthont.