A terrorcselekménnyel és csalással vádolt F. József azt állítja, 13 millió forintot emelt le Lázár János bankszámlájáról

Mint kiderült a férfi csak kérkedni akart az új Orbán-kormány építésért és beruházásokért felelős miniszterének nevével.
Kékes Viktória

2022. június 04. 10:10

A terrorcselekménnyel és csalással vádolt F. József azt állítja, 13 millió forintot emelt le Lázár János bankszámlájáról 

„Büszke vagyok arra, hogy a barátom le tudta húzni Lázár Jánost, illetve be tudott törni a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerébe, és onnan különböző anyagokat tudott letölteni” – idézte fel az ügyész a Fővárosi Törvényszéken május 31-én tartott tárgyaláson F. József tanúvallomását. 

 

A Blikk megkeresésére azonban a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is azt közölte, Lázár János nem sértettje az ügynek.

 

A napilap megkereste Lázárt is, aki (a rá jellemző szerénységgel) szintén cáfolta a terrorcselekménnyel és csalással vádolt férfi szavait:

 

„Az eset nem valós, de nem is meglepő: az újságokban sokszor még nekem is tudnak újat mondani magamról. Nem csapolták meg a bankszámlámat, ha megtörtént volna, természetesen a rendőrséghez fordulok. Hízelgő, hogy az illető az én nevemmel akart menőzni, de attól tartok, ez inkább minősíti az ő tájékozatlanságát, mint az én nagyságomat. Ha ugyanis F. József rendszeres Blikk-olvasó lenne, tudhatta volna, hogy az elmúlt években csak mezei képviselő voltam. Találhatott volna nálam nagyobb nevet is a vagánykodásra. Azért meghat, hogy én jutottam az eszébe”.