A teniszezők teniszezőt, a kormány Lázár Jánost küldené a szövetség élére

Az, hogy rendet kell tenni a Magyar Tenisz Szövetségben, nem kérdés, mert súlyos anyagi és morális gondokkal küzdenek. De ki lehet az új elnök?

2020. június 02. 12:28

A teniszezők teniszezőt, a kormány Lázár Jánost küldené a szövetség élére

A Népszava szerint Orbán Viktor miniszterelnök Lázár Jánost látná szívesen a tenisz szövetség élén. Elképzelhető, hogy Lázár személyével azokat akarták megnyugtatni, akik komolyan tartanak attól, hogy akár Rogán Cecília is befuthat.

A NER egyik korábbi ásza, Lázár János nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos még nem kommentálta a Népszava értesülését. Amióta nem vezeti a Miniszterelnökséget, Lázár János visszatért Vásárhelyre vagy inkább Makóra. Orbán Viktortól korábban azt a feladatot kapta, hogy szerezze vissza Hódmezővásárhelyt, de tavaly októberben a korábbinál is jobban elveszítette a szülővárosát. Az egykori miniszter azóta a nemdohányzók védelmével, a mezőhegyesi ménesbirtok vezetésével és a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tramtrain építésével vigasztalódik.

Egyelőre a Magyar Tenisz Szövetség tagjai sem kommentálták Lázár személyét, de az biztos, hogy – érthető okokból – egykori teniszezőt szeretnének a szövetségük élén látni. Hivatalos jelölt híján a Tiszta Tenisz, a Vidéki Tenisz és a Teniszezők a Teniszezőkért képviselői közös nyilatkozatban támogatták Bardóczky Kornél, korábbi Davis Kupa-játékos jelölését – írja a Népszava.

A lap úgy tudja, a szövetségnek összesen 3 és fél milliárd forint állami támogatásra lenne szüksége az életben maradáshoz, nem véletlen, hogy a kormány inkább a saját emberét látná szívesen az elnöki székben.


A hétfős elnökségbe a vidéki tenisz képviseletében a keleti országrészből Hajnal Istvánt, a szegedi Sportmánia Egyesület vezetőjét, a regnáló női magyar bajnok, Drahota-Szabó Dorka edzője, a nyugati országrészből Hajba Csabát jelölték, továbbá egy-egy korábbi top 100-as női és férfi magyar játékost, Kapros Anikót és Sávolt Attilát. Egyben hangsúlyozták, hosszabb távon indokoltnak látnák az elnökség létszámának növelését hétről kilenc főre.

Az MTSZ tiszteletbeli elnöki pozícióját – amely státusz „kiválóan alkalmas a magyar tenisz nemzetközi sportdiplomáciai képviseletére is” – a mozgalmak „egy nemzetközileg is kiemelkedően sikeres egykori teniszező számára” ajánlanák fel, erre Temesvári Andreát, illetve Taróczy Balázst javasolták.

Egy dolog biztos: június 12-én a még hivatalban lévő elnök, Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő helyett új elnököt és elnökséget kell választaniuk a küldötteknek a Magyar Tenisz Szövetség élére.

Nézze meg a Szeged Televízió a Magyar Tenisz Szövetség helyzetéről és a 3,8 milliárd forintos hiányról készült híradós anyagát!

(fotó: MTI/Kovács Attila)