A tarjáni panelek erkélyei is virágba borulnak: négy és fél ezer tő egynyári virágot osztottak ki a Víztorony téren

Négy és fél ezer tő egynyári virágot osztott ki kedden délután a Tarjában lakók között Szabó Sándor országgyűlési és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő. Hatalmas volt az érdeklődés ebben a városrészben is, hosszú sorokban három-négyszázan várakoztak már jóval az esemény kezdete előtt.
Rafai Gábor

2022. március 29. 17:22

A tarjáni panelek
erkélyei is virágba borulnak: négy és fél ezer tő egynyári virágot osztottak ki
a Víztorony téren

–  Évek óta felhasználom az ilyen alkalmakat arra is, hogy személyesen is találkozzak és beszélgessek a városrészben élőkkel. Most is kisebb utcafórummá változott a virágosztás, többek között a fúrt kutak megnyitásával, a játszótér házirendjével kapcsolatban kerestek meg az itt élők, de volt, aki virágföldet, mások komposztot szeretnénk kérni a parkokba. Még lakásproblémával kapcsolatban is érdeklődtek nálam – mondta Mészáros Tamás, a városrész önkormányzati képviselője.

 

Az utcafórum mellett természetesen a virágosztás is gyorsan, olajozottan haladt. A konténerekről petúniát, begóniát, pistikét, mézvirágot, büdöskét, díszcsalánt és paprikavirágot osztottak. Fejenként egy tucatot vihetett haza az, aki végig várta a hosszú sort.

 

 

– Jó látni, hogy a tarjániaknak is mennyire fontos, hogy szép, virágos legyen a környezetük. Öröm, hogy tesznek is ezért – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki maga is aktívan részt vett a virágosztásban.

 

Szegeden idén tavasszal 34 helyszínen összesen százezer tő egynyári virágot osztanak ki a városrészek önkormányzati képviselői. A hét végéig többek között még Szőregen, Újszegeden, a Bartók téren, Felsővároson és Tabánban számíthatnak a szegediek az egynyári virágokra.