A tabella élén álló Falco lesz a következő ellenfele a Szedeáknak

Két győzelem után egy sokkal nehezebb ellenfél vár a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosaira, hisz a tabella első helyén álló szombathelyi Falco otthonába utaznak szombaton. A csapat jó hangulatban várja az összecsapást, bíznak abban, hogy meg tudják szorongatni majd a házigazdát.
Vass Imre

2022. február 10. 17:49

A tabella élén álló Falco
lesz a következő ellenfele a Szedeáknak

A legutóbbi két mérkőzésen a Paksot és a Kecskemétet is legyőzte a Szedeák és így jelenleg a tabella 8. helyén áll. A csapat vezetőedzője szerint jól jött ez a két győzelem, sokat javított a játékosok hangulatán és önbizalmán is. A hétvégén nehéz mérkőzés vár a Szedeákra, hisz a bajnokságot vezető Falcohoz látogatnak.

 

Simándi Árpád, a csapat vezetőedzője elmondta, tudják, hogy a szombathelyiek az összecsapás esélyese, mivel a bajnokság egyik legjobb együtteséről van szó, azonban nem feltartott kézzel lépnek a pályára és mindent megtesznek, hogy szoros meccset játszanak.

 

A csapatkapitány Kerpel-Fronius Balázs szerint is jó a hangulat a csapaton belül, a győzelmek pluszt adnak a játékosoknak a további küzdelmekhez. Úgy látja a győzelmek annak köszönhetők, hogy koncentráltabban játszanak, támadásban és védekezésben is sokat fejlődtek. A kérdés csak az, ez mennyire lesz elég a Falco ellen. Ő is kiemelte, hogy nagyon erős ellenfél a Szombathely, de éppen ezért nyomás nélkül tudnak játszani, amely még azt is hozhatja magával, hogy meglepetést okoznak szombaton. A játékos is hangsúlyozta, nem adják meg könnyen magukat s szeretnék nagy küzdelemre kényszeríteni a hazai együttest.

 

 

Január közepén új játékos érkezett a csapathoz, az amerikai Rashun Davis, aki úgy tűnik jól beilleszkedett és egyre több feladatot kap. Rá elsősorban az irányitó Persons tehermentesítésében számítanak, ezt a feladatot eddig jól oldotta meg. A légiós jól érzi magát Szegeden, a csapatnál. Elmondta, hogy mindenki nagyon kedves és segítőkész vele, és rengeteget segítettek neki abban, hogy gyorsan be tudjon illeszkedni. Hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy hasznos tagja legyen az együttesnek.

 

A csapat jelenleg a nyolcadik helyen áll, a bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, így a hátralévő mérkőzéseken minden előfordulhat. Simándi Árpád szerint azonban ennél jobb pozícióban is végezhet a csapat, ehhez azonban kell valamikor egy bravúr győzelem is. Lehet, hogy az éppen szombaton lesz?