A színészek is kiállnak a tanárok mellett: Szegeden is ingyen visznek pedagógusokat színházi előadásokra

Ősszel Budapestről indult az az országos kezdeményezés, hogy a színházi évadban pedagógusokat és családjukat hívnak meg művészek egy-egy előadásra, így is kifejezve a művészek szolidaritásukat a tanárokkal. Kezdeményezéséhez mára országszerte több színész is csatlakozott. A szegedi művészek közül elsőként Sziládi Hajna támogatta ingyenes színházjeggyel a pedagógusokat.
Rafai Gábor

2022. november 16. 17:28

A színészek is
kiállnak a tanárok mellett: Szegeden is ingyen visznek pedagógusokat színházi előadásokra

– Ember Márk, a budapesti Thália Színház művésze hirdette meg a Gyere velem színházba! elnevezésű programot, ami arról szól, hogy egy-egy pedagógust és családját színészek meghívják előadásokra. Mi finanszírozzuk a jegyet, van, aki az útiköltségben is támogatja a pedagógus családokat. Nagyon hálás vagyok én is egykori pedagógusaimnak, ezért most ezzel a gesztussal igyekszem meghálálni a munkájukat és ilyen módon is kiállni mellettük – mondta Sziládi Hajna színművész, aki Szegedről elsőként csatlakozott az országos kezdeményezéséhez. 

 

 

– Négy jeggyel ajándékoztam, meg egy szegedi tanárnőt és családját. Egyik kedvenc előadásomra, a Parasztoperára hívtam meg őket, már jeleztem Márknak, akihez a pedagógusok igényei befutnak, ha lesz Szegedről újabb jelentkező, szívesen látok újabb családokat.

 

A program teljesen anonim, így Sziládi Hajna sem találkozott a megajándékozottakkal, az előadás előtt neki egyébként is sok dolga akadt, hogy felkészüljön a szerepére.

 

– Később küldtek egy kedves köszönetet, amiben megírták, mekkora élmény volt számukra az előadás – mesélte a színésznő, akinek nagyon jólesett a szívet melengető üzenet.

 

Most azt tervezi, hogy legközelebb a hamarosan bemutatásra kerülő Egy csók és más semmi című operettre hív vendégeket.

 

– Padlás előadásokon is gondolkodtam már – mondta.

 

A kezdeményezéséhez már eddig is több színész csatlakozott országszerte, szeptember vége óta több mint félszáz művésznek köszönhetően közel száz színházjegyet osztottak ki pedagógusoknak.

 

A sikeres akció kezdete óta a Szegedi Nemzeti Színház több művésze is jelezte, hogy csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, hogy még több szegedi pedagógus juthasson el ingyenesen a színház előadásaira.

Vélemények

mutasd mind