A Sziki Teljesítménytúrával avatják fel az új szeged-bordányi kerékpárutat

Két év után tér vissza hagyományos időpontjához a Sziki Teljesítménytúra. Vasárnap a tavaszindító túrán kerékpárutat is avatnak. A jelentkezők Kiskundorozsma és Zsombó között három távon is teljesíthetik a túrát, idén először nemcsak gyalogosan, hanem kerékpárral is.
Rafai Gábor

2022. március 17. 16:07

A
Sziki Teljesítménytúrával avatják fel az új szeged-bordányi kerékpárutat

Dorozsmától a Szikin és a Bordányi úton keresztül egészen Zsombóig gyalogolhatnak vagy futhatnak a résztvevők, hogy teljesítsék a 8, 17 és 30 kilométeres táv valamelyikét. 

 

Az idén először akár kerékpárral is megtehető a túraútvonal, mert elkészült a Sziki és a Bordányi úti csárda közötti kerékpárút, így aszfalton, bármilyen kétkerekűvel el lehet tekerni Zsombóig. Itt is három távot lehet teljesíteni: 7 és fél, 15, valamint 25 és fél kilométer valamelyike vár a biciklizőkre.

 

A Szegedet Bordánnyal összekötő kétirányú kerékpárút eddig hiányzó közel négy kilométeres szakaszának építése tavaly márciusban kezdődött és az év végére el is készült. A beruházás bruttó 340 millió forint európai uniós támogatásból és 84 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

 

Az bicikliutat a teljesítménytúrán ünnepélyes keretek között adják át március 20-án, vasárnap délután 2 órakor.

 

A teljesítménytúrára szombat éjfélig a portal.szegedsport.hu felületen lehet előre nevezni, aminek díja 1500 forint, vagy vasárnap a helyszínen, ahol 2000 forint a nevezési díj. Négyéves kor alatt díjmentes a részvétel. Az első száz előnevezőnek ajándékkal kedveskednek a szervezők. A nevezési díjért a fordítópontokon és a versenyközpontban péksüteményt, vizet, gyümölcsöt és müzliszelet is biztosítanak.

Versenyközpont, ahonnan az indulók elrajtolhatnak Kiskundorozsmán, a Petőfi Sándor Művelődési Házban lesz.

 

A gyalogtúra rajtja 7 óra 30 perc és 10 óra között,

a kerékpáros rajta 10 óra és 14 óra között folyamatos.