Plesovszkiné Ujfaluczki Judit szegedi tankerületi vezető eljárást indított Tóth Endre momentumos országgyűlési képviselő ellen

Azt sérelmezi, hogy a politikus tavaly nyilvánosságra hozta mekkora összegű motivációs jutalmat kapott. A szegedi tankerületi vezető jogi akciója nem tűnik izmosnak.
Bod Péter

2023. március 04. 09:40

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit szegedi tankerületi vezető eljárást indított Tóth Endre momentumos országgyűlési képviselő ellen

Mint Facebook oldalán Tóth Endre beszámolt róla, a szegedi tankerületi vezető mellett további öt tankerületi vezető fordult a napokban az Adatvédelmi Hatósághoz „sérelmezve a motivációs elismerésük összegének nyilvánosságra hozását” – olvasható az idézett politikusi bejegyzésben, amelyet elsőként a Magyar Narancs Online szemlézett.

 

A Szeged.hu is megírta annak idején, hogy a jelentős összegű jutalmat kapó tankerületi vezetők közül is kiemelkedett Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, aki kétmillió-négyszáznegyvenezer forintos elismerésben részesült.

 

 

A szegedi tankerületvezető mostani jogi lépését azzal kommentálta a Momentum országgyűlési képviselője, hogy annak idején maga is az Adavédelmi Hatóságtól kért állásfoglalást arról, hogy megismerhetők-e és nyilvánosságra hozhatók-e a motivációs jutalmak összeg. Akkor Péterfelvi Attila, a hivatal vezetője úgy válaszolt: „Tekintettel arra, hogy az Ön által igényelt adatok megismerhető közérdekű adatok az Infotv. 3. § 5. pontja, valamint az Infotv. III. fejezete alapján, az adatok megismerése nem korlátozható.”

 

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit és öt tankerületvezető kollégája most a fenti jogi szakvéleményt megfogalmazó Adatvédelmi Hatóságnál sérelmezi, hogy nyilvánosságra kerültek a motivációs jutalmak összege. 

 

Túlságosan izmos beadványnak nem tűnik a kezdeményezés.