A Szegedi Pinceszínház aradiakkal közös előadását is meghívták a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára

A Szegedi Pinceszínház egyik előadását is meghívták a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiváljára. Az idei versenyprogramban a szegediek Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színművet mutatják be, amit az Aradi Kamaraszínházzal közösen állítottak színpadra.

2021. április 21. 15:00

A Szegedi Pinceszínház aradiakkal közös előadását is meghívták a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára

Tavaly sem maradt el, és a szervezők bíznak benne, hogy idén is megrendezhetik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját.

Ha a körülmények is megengedik, június 18. és 26. között három helyszínen tizenöt versenyelőadást és öt versenyen kívüli produkciót láthatnak a nézők a határon túli magyar színházakból.

A nagy hagyományokkal bíró, immár 33. határon túli seregszemlén Arad, Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta is képviseli magát.

Meghívást nyert a versenybe többek között a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Szedjetek szét című előadása, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Nórája, valamint a Nagyváradi Szigligeti Színház előadásában, Gianina Cărbunariu A tigris című előadása is.

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színművével versenyez a Szegedi Pinceszínház (fotó: Menyhárt Luca)

A versenyprogramot idén is Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a fesztivál művészeti tanácsadója állította össze.

Az Aradi Kamaraszínház a Szegedi Pinceszínházzal közös versenydarabját a tervek szerint június 21-én este mutatják be.

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színművet Tapasztó Ernő állította színpadra. A szegediek színművészek közül Rácz László, Kancsár Orsolya és Balogh József is fellép a közel másfél órás előadásban. A darab díszleteit Szvatek Péter, jelmezeit Varsányi Anna készítette.

Versenyen kívül bemutatják a Vitéz László és az elátkozott malom című darabot is, amelyet a szegediek Kemény Henrik művei alapján szintén az Aradi Kamaraszínház társulatával hoztak létre.

rag