A szegedi Nagyi kedvence az ország cukormentes tortája

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke a 16. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny győzteséről elmondta: az egri vörösbor és a szilva ízének harmonikus párosítása jellemzi Karikó Orsolya, a nagykőrösi Vanília & Gelarto Kézműves Cukrászat cukrásza süteményét.
Nádori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke közölte:
Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere Nagyi kedvence fantázianevű alkotásában megjelenik a málnavelő, a fehércsokoládés pisztácia ropogós, a mascarpone mousse hibiszkusz virággal és csipkebogyó velővel, a piskóta pedig nem tartalmaz gabonalisztet, mandula- és kókuszlisztből készül.
A „Nagyi kedvence" energiatartalma 233,8 kcal szeletenként, míg szénhidrátértéke 11,9 g vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt – írja az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

A győztes tortákat, így a Nagyi kedvencét is augusztus 19-től lehet megkóstolni, mikortól az ország számos cukrászdájában és Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján is árusítják.

Az eseményen Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke bemutatta a díjazott Szent István-napi kenyereket. A két kategóriában meghirdetett verseny nyertese a Szent István-napi kenyerek közül a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. gulyáskenyere, az innovatív kenyerek közül pedig a mórahalmi Varga Pékség ásotthalmi üzemében készült batátás kenyere lett.