A Szegedi Kortárs Balett a Dubai Expón vendégszerepel márciusban

A Szegedi Kortárs Balett márciusban a Carmina Burana című táncjátékkal vendégszerepel a Dubai Expón. Az együttes a Magyar Kultúra Napja alkalmából kapott meghívást a világkiállításra.
Vass Imre

2022. február 13. 12:30

A Szegedi Kortárs Balett a Dubai Expón vendégszerepel
márciusban

A Magyar Pavilon egyik fő célkitűzése megmutatni az ország kulturális változatosságát, egyediségét, így a magyar táncélet legjelentősebb társulatait is. A tervezett januári kiutazást azonban az együttes több táncművészének pozitív koronavírustesztje meghiúsította.

 

Az előadás ezért új időpontban, a március 15-i nemzeti ünnephez közeli dátumon, március 9-én látható majd a Dubai Millennium Amphitheatre színpadán.

 

A Szegedi Kortárs Balett alakulása óta, 34 éve kiemelten fontos célnak tartja a nemzetközi jelenlétet: nem csupán Európát utazták körbe, de több más kontinensen jártak, 28 országban eddig 139 előadást játszottak. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak.

 

Juronics Tamás Carl Orff zenéjére készített koreográfiája a Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb produkciója. A 2001-es bemutatója óta a darab folyamatosan szerepel a társulat repertoárján.