A Szeged Plaza tulajdonosa megveheti a budapesti repteret

A koronavírus járvány miatt drasztikusan lecsökkent a reptér légiforgalma, valószínűleg így könnyű préda lett a Budapest Airport.
A Szeged Plaza tulajdonosa megveheti a budapesti repteret

Jellinek Dániel, az Indotek csoport vezetője megerősítette, hogy tárgyal a reptér megvásárlásáról. Jellinek a Forbes 2019-es listáján a 10. leggazdagabb magyarként szerepelt, ő az ország egyik legjelentősebb ingatlanbefektetője.

Az Indotek csoporté többek között a Corvin Pláza, a Duna Pláza, az EMKE irodaház és a Gellért szálló, illetve a Szeged Pláza is. Amikor Tiborcz István eladta az Appeninn részvényeit, azok szintén az Indotekhez kerültek.

Arról keveset tudni, hogy Jellinek milyen kormányzati kötődésekkel rendelkezik, de olyan meghatározó szereplő az ingatlanpiacon, akivel a NER-közeli nagytőkések Szivek Norbert, Tiborcz István, Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc szükségképpen tárgyalhattak, vagy üzletelhettek már korábban. Mivel Orbán Viktornak nem titkolt célja, hogy stratégiai jelentősége miatt az energiaszektorhoz és a médiához hasonlóan a reptér is hazai tulajdonba kerüljön, ezért valószínűleg a kormány sem nézné rossz szemmel, ha nyélbe ütnék az üzletet.

Valószínűleg ezért említik meg a vállalat tárgyalások kapcsán kiadott nyilatkozatában is, hogy "az Indotek Csoport által szervezett konzorcium kizárólag politikai kapcsolódással semmilyen formában nem rendelkező professzionális szereplőkből áll."

Persze még egyáltalán nem biztos, hogy végül egy cégcsoporthoz fog tartozni a Szeged Pláza és a Budapest Airport. Azonban abból, hogy a felek nyilvánosan elismerték a tárgyalásokat, arra lehet következtetni, hogy a szándékaik komolyak.

Tovább olvasom