A számítógépre vágyó kisgyermekek álmát teljesítik a bohócdoktorok

Hátrányos helyzetű gyermekeknek oszt számítógépeket a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Számítógép Álom program. A száz kis gazdára váró gépeket működésre készen adják át az alapítvány önkéntesei, illetve a segítő bohócdoktor csapat. A legrászorultabbakat folyamatosan választják ki, de jelentkezni is lehet, ehhez a kisgyermekek pedagógusait kérik segítségül a támogatók.
Rafai Gábor

2022. április 22. 15:25

A számítógépre vágyó kisgyermekek álmát teljesítik a bohócdoktorok

A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító Számítógép Álom támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett – használt, de még jó állapotú – számítógépet, laptopot, vagy tábla pc-t, esetleg más okos készüléket. 

 

A 2003 óta sikeres gyermeksegítő program révén eddig közel hétszáz támogatott kapta meg a tanulást, fejlődést segítő informatikai eszközét. 

 

A jelentkezéshez minden információ elérhető a www.bohocdoktor.com oldalon. 

 

A gépek átadásában segédkeznek az alapítvány bohócdoktorai is, akik minden géphez csokit is mellékelnek ajándékba.

 

A Mátrix Közhasznú Alapítvány révén a családokhoz kerülő informatikai eszközöket segítő magánszemélyek, társadalmi felelősség vállalást fontosnak tartó cégek adják össze. Többek között a gyermekeket támogató programban részt vett a Bonafarm Zrt., az Epam, vagy éppen a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. is.