A Stefánián tartottak bemutatót rendőrök, tűzoltók, vízimentők, de ott volt a Vöröskereszt is: a cél, hogy minél kevesebb balesettel teljen a szünidő

Hasznos információkat kaptak a diákok az előttük álló nyárhoz.

Június 15-én kitör a vakáció, ám a nyári szünetben a fiatalok fokozott veszélyeknek vannak kitéve. Abban, hogy a gyerekek ne váljnak baleset vagy bűncselekmény áldozatává, a rendőrség is próbál segítséget nyújtani minden évben az utolsó tanítási hetekben. Ezért aztán a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság idén is megszervezte szokásos évi rendezvényét, ami idén a XII. tanévzáró - szünidőindító biztonsági juniális címet kapta. 

A kedden délelőtt a Stefánián tartott eseményen a rendőrökön kívül a Gedói-iskola diákjai vettek részt. A zenés bemelegítés után a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat tartott tájékoztató előadást a vízből mentés szabályairól és a megelőzés lehetőségeiről, lehetett hallani a mentőmellény szakszerű használatáról és az egyéb vízbiztonsági szabályokról is. Volt még a délelőtt során bűnmegelőzési, belesetmegelőzési, elsősegélynyújtási és újraélesztési előadás és bemutató is, sőt, a diákok kaphattak tanácsokat arról is, miként élhetnek egészségesebb életet.

Az eseményen készült képeink a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva láthatók.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is a rendezvényről!

Tovább olvasom