A REÖK-ben már a nyári tárlatra készülnek: várják az alkotásokat

A szegedi fesztiválnyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a kétévente megnyíló nyári tárlat. Idén május 24. és július 14. között rendezik meg az országos képzőművészeti találkozót, amelyre április 10-ig várják az alkotók jelentkezését.

2019. április 01. 15:10

A REÖK-ben már a nyári tárlatra készülnek: várják az alkotásokat

Az idén már negyvenedik alkalommal megrendezett kiállítás mindenkori célja, hogy bemutassa a kortárs magyar képzőművészeti törekvéseket, a hazai táblaképfestészetről, grafikáról és plasztikai törekvésekről nyújtson átfogó és hiteles képet a szakmai zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

A tárlaton időről időre megjelennek figuratív és nonfiguratív alkotások ugyanúgy, mint a lírai absztrakt vagy a fotó- és hiperrealista művek.

A zsűrizés a tavalyi táblaképfestészeti biennálén bevezetett, online módon zajlik. Az alkotásokról nagyméretű, nagy felbontású fotókat várnak a www.reok.hu weboldalba épített jelentkezési felületen.

Az alkotó és a cím mellett kérik megjelölni az alkotás pontos méretét, az alkalmazott technikát, készítésének évét és biztosítási értékét.

A jelentkezés határideje: április 10.

A regisztrált alkotások válogatását ezen a rendszeren keresztül végzi a szakmai zsűri.

Beadási feltételek

Olyan, kiállításra kész alkotásokat várnak, amelyeket lehetőleg országos tárlaton még nem mutattak be. Festményekből 2 darab, sorozatból 1 (legfeljebb 3 darabból álló), kisplasztikából, szoborból szintén 2 darab adható be, éremsorozatból 1 (maximum 5 darabból álló). A sorozatokat a zsűri megbonthatja.

A szervezők azt kérik, az elmúlt két évben készült művekkel jelentkezzenek az alkotók. A művek biztonsága és épsége érdekében azt kérik, postai úton senki ne adjon be alkotásokat.

A kiállításra beválogatott alkotások végleges listáját április 18-tól a www.reok.hu weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

A beválogatott művek begyűjtésének helye és ideje

Budapesten április 29-én, 11 és 15 óra között a Budapest Galériában (1036 Budapest, Lajos utca 158.) Szegeden április 30-án 11 és 15 óra között a Reök-palotában (6720 Szeged, Magyar Ede tér 2.)

Az átvétel feltétele, hogy a műveket szállításra előkészített csomagolással adják le az alkotók, valamint a csomagoláson és a műveken is legyenek feltüntetve a következő adatok:

  • az alkotó neve és címe, valamint
  • a mű címe.

A kiállítást május 24-től július 14-ig láthatja majd a nagyközönség Szeged legszebb szecessziós épületében, a Reök-palotában.

A tárlat anyagát várhatóan kétnyelvű katalógus is reprezentálja majd, az ünnepélyes megnyitón pedig értékes díjakat adnak át.

Képeink illusztrációk, egy korábbi tárlaton készültek.