Megcélozta a rájátszás hatodik helyét a Szedeák

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a bajnoki középszakasz utolsó fordulójától függetlenül már biztosan bejutott az A csoport rájátszásába. Az Oroszlány ellen szerdán 18 órakor kezdődő hazai mérkőzés ezzel együtt mindkét csapat számára komoly téttel bír: a találkozó győztese a hatodik helyről vághat neki a playoffnak.
Vass Imre

2022. május 10. 09:07

Megcélozta a rájátszás hatodik helyét a Szedeák

A hatodik helyezett pedig a negyeddöntőben a Körmenddel találkozik, míg a vesztes nyolcadikként zár és a bajnoki címvédő, idén is toronymagas esélyes Falcóval csatázik a továbbjutásért. A tétnek köszönhetően izgalmas mérkőzés várható.

 

- A debreceni győzelmünkkel bebiztosítottuk ugyan a helyünket a rájátszásban, de szerencsére az edzéseken nem éreztem semmiféle jóllakottságot a csapaton - mondta Kiss Zsolt, a Szedeák másodedzője. 

 

- Nyerni akarunk az Oroszlány ellen, hogy minél jobb pozícióból kezdhessük a playoffot. A feladat persze nem lesz könnyű, mert ellenfelünknek nagyon erős a játékoskerete és remek formába lendült a középszakaszban. Különösen figyelnünk kell a hárompontos dobásaikra, ebben ugyanis nagyon erősek az oroszlányi játékosok, így nem engedhetjük meg, hogy sok üres triplakísérletük legyen. Illetve ki kell emelnem azt is, hogy egy kiválóan lepattanózó csapat lesz szerdán az ellenfelünk, így a szokásosnál is fontosabb a jó kizárás és a lepattanók megszerzése. 

 

A szegedi közönség, ahogyan az elmúlt hónapok során, ezúttal is rengeteget segíthet nekünk, bízom benne, hogy újra sok szurkoló jön ki az újszegedi sportcsarnokba – mondta Kiss Zsolt.