A Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozik a meghirdetett országos sztrájkhoz

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője volt a Szeged Televízió Téma című műsorának vendége, ahol bejelentette, a Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozik a január 23-án kezdődő, egy hetes országos sztrájkhoz.
Vass Imre

2023. január 17. 21:10

A Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozik a meghirdetett
országos sztrájkhoz

Nagy Erzsébet elmondta, egyre többen csatlakoznak a sztrájkhoz, nagy az érdeklődés, de ahogy fogalmazott „nagy az ellenszervezés is”, próbálják minden eszközzel ellehetetleníteni és megakadályozni a sztrájk szervezését. Azonban a tanárok körében egyre nagyobb az elszántság, hálózatokat szerveznek, amelyek együttműködnek a különböző városokban. A január 23-i sztrájkot így már nem csak a szakszervezet, hanem tanárok és civilek is szervezik. 

 

Az ügyvivő azt is elmondta, ma délutáni egyeztettek a Pedagógusok Szakszervezetével és ők is csatlakoztak a sztrájk szervezéséhez és közösen dolgoznak majd tovább, hogy sikeres legyen a munkabeszüntetés. 

 

Nagy Erzsébet bejelentette továbbá, hogy a szakképzésben dolgozók a január 23-án kezdődő egy hetes sztrájk után, január 31-ére hirdettek meg egy 2 órás figyelmeztető sztrájkot, Szegedről három iskola, a Deák, a Radnóti és a Tömörkény-gimnázium tanárai biztosan résztvevői lesznek az idei középiskolai felvételik után kezdődő országos sztrájknak, de minden bizonnyal lesznek még további csatlakozó iskolák. 

 

A Nagy Erzsébettel készült beszélgetés itt is megnézhetik, a Téma ezzel kezdődött.