A nyugdíjasok mini halfesztiválján jelentette be Botka László: idén is 35 ezer szegedi nyugdíjas kap támogatást az önkormányzattól

– A nehéz gazdasági helyzet ellenére Szeged egy valamiről nem mond le, az emberekről. Ezért az idén is számíthat mind a 35 ezer szegedi nyugdíjas az önkormányzat támogatására – jelentette be szombaton délelőtt a Partfürdőn Botka László. A polgármester a szegedi nyugdíjasklubok mini halfesztiváljára látogatott ki.

2021. szeptember 04. 16:42

Idén ugyan elmarad a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, de ez cseppet sem zavarta a szegedi nyugdíjasklubok tagjait, akik az Idősügyi Tanács segítségével megrendezték a saját, mini halfesztiváljukat szombaton délelőtt az Újszegedi Partfürdőn.

– Közel ötszázan vagyunk, nagyon ügyeltünk a biztonságra, ezért mindenkinek igazolnia kellett a védettséget – mondta Boros Gyula idősügyi referens. A résztvevőket senior fitness tornabemutatóval és örömtánccal várták, de táncbemutatót tartottak a Nyugdíjas Ki, mit, tud?-on aranyérmet nyert szegedi Country nagyik is.

A közösség létfontosságú lett a bezártság után

Kilenc csapat jelentkezett a halfőző versenyre, akik pedig nem vettek részt a vetélkedésben, azok az Idősügyi Tanács támogatásával jegyet válthattak ebédre, ahol halászlé és rántott harcsa közül választhattak.

– Nagyon hiányzott már a közösség, az idős embereknek a társaság jelenti az igazi kikapcsolódást, amit az elmúlt másfél évben a járvány miatt nélkülöznünk kellett. Most az első hívó szóra azonnal örömmel jöttünk – mondta Kószó Lászlóné, a Nyugdíjas Bölcsődei Dolgozók Baráti Körének tagja, majd hozzátette:

Nyárias meleg, kiváló hangulat jellemezte a minifesztivált. A nyitóképre vagy ide kattintva nézze meg Menyhárt Luca fotóit!

– Az elmúlt időszak bezártsága sok szorongást hozott az időseknek. A negatív érzéseket ezek a közösségi programok tudják csak enyhíteni. Akinek nincsenek hozzátartozói, azoknak létfontosságúak ezek a találkozók.

Botka László elhozta a halfőzőknek Karikó Katalin üdvözletét is

A halfőzőket Szeged polgármestere is végiglátogatta. Az egyik népes asztaltársaságnál elmondta, most jön az egyetemi tanévnyitóról, ahol találkozott Szeged díszpolgárával, Karikó Katalinnal, akinek elhozta az üdvözletét is. A világhírű tudós, akit most a szegedi egyetem fogadott díszdoktorává elmondta, ezentúl két-három havonta haza fog látogatni Szegedre. Botka László szerint előbb-utóbb őt is itt fogják majd köszönteni egy halászléfőző versenyen.

A polgármester beszélt arról is, óriási öröm mindenki számára, hogy megint együtt lehetnek a tavalyi vírusos esztendő bezártsága után.

Szeged önkormányzat nem mond le az emberekről

– Az elmúlt másfél-két évben, a járvány idején mindennél fontosabb volt, hogy a megszokottnál is jobban figyeljünk egymásra. Így próbáltuk tenni mi is a városházán. Az egészen elképesztő fideszes kormányzati elvonások ellenére is azt mondtam, egy valamin biztosan nem fogunk takarékoskodni Szegeden, az embereken. Ennek megfelelően meg tudtuk tartani minden szociális vívmányunkat, többek között a három éve bevezetett nyugdíjasok támogatását is.

A polgármester bejelentette: a következő napokban alanyi jogon mind a 35 ezer szegedi nyugdíjas meg fogja kapni idén is ezt az önkormányzati támogatást, mint ahogyan augusztusban mind a 11 ezer szegedi általános iskolás családja is megkapta a 10 ezer forintos beiskolázási támogatást.

– Erre most a szokottnál is nagyobb szüksége van mindenkinek, amikor Európában nálunk a legmagasabb az infláció és teljesen elszálltak az élelmiszerárak.

Botka László: Szeged a nehéz helyzetben sem mond le az emberekről!

Meg kell őriznünk Szeged vívmányait, de ezért tenni is kell!

Botka László beszélt arról is, hogy egy nagyon izgalmas időszak előtt állunk, mert végre az ellenzéki pártok úgy döntöttek, hogy összefognak, és előválasztáson döntik el azt, hogy a 106 egyéni választókörzetben ki induljon, ki az, aki le tudja győzni a Fidesz jelöltjét.

– Közösen eddig is sok sikert és eredmény értünk el Szegeden. Az a célunk, hogy ezt az összetartó közösséget meg tudjuk őrizni a jövőben is – mondta végül Botka László.

Az időskorúak is megérdemlik a védelmet és a segítséget

A nyugdíjasok mini halfesztiválja késő délután össztánccal zárult, ahol a szegedi senior harmonikások húzták a talpalávalót.

rag