A nők szuperképességeiről – Körút, 2023. február 9. (frissítve)

Lesz színház, koncert, operettgála. Megismerhetnek egy ifjú illusztrátort, megtudhatják, milyen évaddal készült a Mentorháló Pedagógiai Esték. Idevárjuk Csizmadia Editet, akit a magyar kultúra napján Kölcsey-emlékérmet kapott.
Várnai Adrienn

2023. február 09. 19:30

A
nők szuperképességeiről –
Körút, 2023. február 9. (frissítve)
  • Február 17-én kinyit a Kisszínház. Másfél hónap után ismét közönség elé lépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Elsőként az Egy csók és semmi operettet láthatják a nézők.
  • A Pinceszínházba is invitáljuk önöket. Improvizálni nem minden színész tud és pláne nem mindenki szeret. Járai Máté viszont fürdik ezekben a helyzetekben. Így szívesen vállalt szerepet egy olyan előadásban, ahol a közönségtől kapott zenés és prózai feladatokat. Éppúgy, mint egy castingon.
  • A magyar tudomány napján Kölcsey-érmet kapott a Somogyi-könyvtár munkatársa, Csizmadia Edit. Méltatásában azt mondták, hogy ő Szeged helytörténeti emlékezetének őrzője.
  • Főzés, mosás, takarítás, gyereknevelés, bevásárlás. Ez mind a nők szuperképességei közé tartozik. Hogy mitől életképesebb a gyengébbik nem és miért kell őket döntéshozó pozícióba tenni, ezekről beszélt Rácz Zsuzsa író, újságíró Szegeden a Mentorháló Pedagógiai Esték múlt félévi utolsó rendezvényén. Ő írta az Állítsátok meg Terézanyut! című nagy sikerű regényt, amelyből százötvenezer példányt adták el és film is készült belőle.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsor itt a cikkben is megnézhető, de ott van a

 

Vélemények

mutasd mind