A NER egyik kedvenc luxusgépén repült Mészáros Lőrinc és baráti köre Marbellára Puskás Akadémia-edzőmeccset nézni

Megérte az utazás: a német másodosztályban 13. helyen álló Karlsruhét 1–0-ra verte a felcsúti csapat.
Kékes Viktória

2023. január 17. 08:13

A NER egyik kedvenc luxusgépén repült Mészáros Lőrinc és baráti köre Marbellára Puskás Akadémia-edzőmeccset nézni

A 444.hu szúrta ki a Puskás Akadémiára oldalára feltöltött fotókat az illusztris társaságról, de a Nemzeti Sport is megjelentette azokat a „Felkészülés: fejet hajtott a német másodosztály csapata a Puskás Akadémia előtt” című cikkében. Orbán Viktor kedvenc állami kézben lévő lapjának képaláírása szerint: 

 

„A dél-spanyolországi Marbellában edzőtáborozó Puskás Akadémia elnöke, Mészáros Lőrinc – magyar sportvezetők és üzletemberek társaságában – a helyszínen nézte meg a felcsúti csapatnak a német másodosztályú Karlsruhe elleni edzőmeccsét. A küldöttségben ott volt több profi futballklub vezetője, így Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa, Szakály Ferenc, az NK Osijek elnöke és dr. Magyar Mátyás, a Diósgyőr többségi tulajdonosa is”. 

(fotó: pfla.hu)

A 444 arra hívja fel a figyelmet, hogy rajtuk kívül akad még néhány érdekes figura a Mészáros-univerzumból:

  • az alsó sorban balra Istenes László, a Puskás Akadémia kommunikációs és marketingigazgatója, a TV2 műsorvezetője.
  • Mellette Szöllősi György, Felcsútra költöző sportújságíró, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók országos Szövetségének az elnöke.
  • Az alsó sportban ott ül még Magyar Mátyás, a diósgyőri focit működtető cég többségi tulajdonosa. Neki egyébként közös egészségügyi cége is van Mészáros Lőrinccel.
  • A felső sorban Barna Zsolt, a Mészáros-féle új szuperbank vezetője.
  • Balján Sárváry István, a V-Híd vezérigazgatója, aki – mint teljesen véletlenül kiderült – tavaly együtt vacsorázott az akkor még miniszter Palkovics Lászlóval. Ezt a Momentum által lebuktatott étkezést a minisztérium azzal magyarázta, hogy „a miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye”.
  • A következő vendég Szakály Ferenc, az NK Osijek elnöke. Az eszéki klubban többségi tulajdonos volt Mészáros Lőrinc, de összeférhetetlenségi okok miatt távoznia kellett. Mint látszik, annyira nem távolodott el a horvát csapattól.
  • Mészáros Lőrinc mellett Deák Gábor ül, aki több cégben is vezető pozíciót töltött már be Mészáros cégeiben. Most a ZÁÉV elnök-vezérigazgatója, és az eszéki klub felügyelőbizottságába is beült.
  • Mészáros balján Végh Gábor, a zalaegerszegi focicsapat tulajdonosa. Ő ajándékozta a Felcsúton felavatott Puskás-szobrot a klubnak.
  • Napszemüvegben Mészáros János, Lőrinc testvére, aki szintén egyre sikeresebb üzletember.
  • Végül a jobb szélen Vörös József, ügyvéd. Korábban azzal került be a hírekbe, hogy ő vásárolta meg Simicska Lajos több cégét, amelyek aztán Mészáros Lőrincnél landoltak, így volt olyan időpillanat, amikor az ő nevén volt többek között a Publimont, a Lánchíd Rádió, és a Pro-Ráta Holding, de ő szerezte meg például a Heti Válasz újságírói elől a bedarált hetilap teljes archívumát is.
Mészáros Lőrinc és Hornyák Zsolt között láthatóan nagy az összhang Fotó: pfla.hu

A vendégek az eseményre nagy valószínűséggel a NER-elit egyik kedvenc luxusgépét, az OE-LEM lajstromjelű Bombardiert vették igénybe, legalábbis erre utal, hogy a repülő január 14-én kirepült Málagára, 15-én pedig visszajött onnan.