A nép a hatalomé – Kutnyik Pál olvasói levele

Én kis „naiv” azt hittem, hogy április 3-án a demokratikus és tisztességesen gondolkodók győzelme köszönt ránk.
Szegedi Tükör

2022. május 22. 09:35

A nép a hatalomé – Kutnyik Pál
olvasói levele

Nemcsak a jól-rosszul, de őszinte hittel és elkötelezettséggel dolgozó politikusok maradtak alul, akiket magasan kvalifikált szakértői, gazdasági, jogi értelmiség támogatott és készített az ország számára érthető, érvekkel alátámasztott kormányprogramot, amit a Fidesz regnálása alatt egyszer sem tett meg, „folytatjuk tovább” jelszóval. Később meg azt hazudták, amit akartak!

 

A társadalomnak az a része bukott most el elsődlegesen, amely követelte ezt az összefogást, és egy jogállami alapon álló jövőben reménykedett. De nem mentünk el elegen szavazni, ki tudja miért? Mindezekben közrejátszott legfőképpen Orbán azzal, hogy a háború veszélyével ijesztgette a népet. Vagy a fiatalok és az aktív középkorúak nem értették meg, hogy a demokratikus Európa és a diktatórikus Kelet között csak egy választási lehetőség van? Azaz a kiszolgáltatott nép – adott szituációban – a hatalomé maradéktalanul.

 

Közrejátszott ebben az elmúlt 12 év hatalmának jól megszűrt, célirányos kormánypárti hamis hírei, ahol – nem mellesleg – a kormány minden tagja földre szállt angyal, az ellenzék pedig maga az ördög volt. Hitte ezt az a sok tájékozatlan és buta ember, köszönhetően a KESMA-nak, és a magyar oktatás „magas” színvonalának. Mindez azok bűne – elsősorban a magyar kormánynak–, akik tudatosan, hatalmuk megőrzése érdekében tartották a népet tévhitben.

 

A ferdítések, hazudozások természetesen nem határozhatták volna meg százezrek, milliók szavazási magatartását egy olyan országban ahol a sajtó tényleg szabad, és az emberek ellenőrizhető tények alapján dönthettek volna Magyarországon. A hazugságok, persze mindenhová eljutottak, a cáfolatok azonban véletlenül sem!

 

Ilyen körülmények közepette a kétharmad megszerzésében nagy szerepük volt a fideszesek egyoldalú – legtöbbször hazug – információinak.

 

Ne is csodálkozzék Orbán, hogy sokan azt mondják rá: akkor hiszem el, hogy tisztességes kormányfő vagy, ha lesz szerencséd még egyszer szeplőtelenül megszületned.

 

Kutnyik Pál