Kokárdák, mécsestartók készültek Tarjánban március idusára

Gyerekek és szüleik ügyeskedtek péntek délután a Tarjáni Infópontban szervezett kézműves foglalkozáson, a március 15-i nemzeti ünnepre készülve.
Vass Imre

2022. március 11. 18:18

Kokárdák, mécsestartók készültek Tarjánban március idusára

Az egyik résztvevő, Fodor Leila elmondta, nagyon szeret kézműveskedni, ezért is jött el anyukájával a programra, ahol kokárdákat és mécsestartókat készítettek.

 

 

Mészáros Tamás önkormányzati képviselő arról beszélt, a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány folyamatosan szervez programokat, amelyeket nagyon kedvelnek a környéken lakók. A közalapítvány három városrészben, Tarjánban, Petőfitelepen és Tápén valósít meg kulturális, egészségmegőrző, sport és közlekedésbiztonsági programokat, hogy segítsék a helyi közösségek kezdeményezéseit, és erősítsék az összetartozást.

 

Tóth Károly, az alapítvány elnöke kiemelte, rendezvényeiket különféle helyszíneken szervezik, ahol különböző generációk, különböző elképzelések találkozhatnak. Az Európai Unió által támogatott program öt éven át tart, több mint kettőszáz rendezvényt szerveznek.

 

A közalapítvány tavaly már több nagy rendezvényt családi napokat és koncerteket is támogatott . Különösen sikeres volt az a szabadtéri filmvetítés sorozat, amelyen alkalmanként több százan vettek részt.