A négy Oscar-díjat nyert Élősködők lett minden idők legnagyobb bevételű idegen nyelvű filmje Nagy-Britanniában

Tovább halmozza a rekordokat a mozitörténelmet író dél-koreai film.

2020. március 09. 14:05

A négy Oscar-díjat nyert Élősködők lett minden idők legnagyobb bevételű idegen nyelvű filmje Nagy-Britanniában

Bong Dzsun Ho társadalmi drámája Mel Gibson Passió című filmjétől vette át a lista vezetését a hétvégén. Gibson filmje 2004 óta állt a lista élén 11,1 millió fontos, vagyis mintegy 424 millió forintos jegybevétellel – írja a The Hollywood Reporter.

Az Élősködőket február 7-től vetítik a brit mozikban. Alig pár nappal korábban kezdődött a forgalmazása, mint hogy elnyerte az amerikai filmakadémia legjobb filmnek és legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-szobrát is. Ilyen soha korábban nem történt az Oscar-díj történetében. A megnövekedett érdeklődés hatására az eredetileg 137 filmszínházban játszott filmet 428 moziban kezdték vetíteni a szigetországban.

Bong filmje eddig világszerte 257 millió dolláros, vagyis mintegy 76 milliárd forintos jegybevételt ért el, ebből több mint 50 millió dollárért, 15 milliárd forintért Amerikában váltottak rá jegyet a nézők.

Az Élősködőket korábban már játszotta a Belvárosi Mozi, holnap, március 10-én viszont még egyszer megnézhető az Ezüsthaj filmklub vetítéseként, 14 órától, a mozi Zsigmond Vilmos termében. A Belvárosi Mozi filmklubjainak vetítéseire kedvezményes áron lehet jegyet vásárolni.