A nagy kerékpár-ellenőrzés Tarjánban Petőfitelepen és Tápén

Három városrészben délután mindenkinek átnézték a kerékpárját, aki megállt egy kicsit, és rászánta erre az időt. Ha a KRESZ-totót is helyesen kitöltötte, akkor egy lámpaszettet is haza lehetett vinni, illetve dehogy: ott rögtön fölszerelni a bringára.

2020. október 21. 20:39

Európai uniós pályázaton nyert a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány támogatást arra, hogy szervezzen egy közlekedésbiztonsági délutánt is kerékpárosoknak. A pályázatban három városrész vesz részt:

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!
  • Tarján,
  • Petőfitelep,
  • Tápé.

– Egyre korábban sötétedik, egyre rosszabbak az időjárási körülmények is, épp ezért egyre fontosabb az, hogy a kerékpárok rendben legyenek. Nagyon sok szegedi kerékpározik, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban van az a jármű, amivel közlekedik. Ezért is szerveztük meg ebből a TOP-os forrásból ezt a délutánt – mondta el Mészáros Tamás tarjáni önkormányzati képviselő. Szabó Sándor szegedi MSZP-s országgyűlési képviselő ehhez azt tette hozzá, hogy az is nagyon fontos, hogy a helyiek egytől egyig hibátlanul töltötték ki a KRESZ-totót, pedig egyáltalán nem volt könnyű.

Mind a három városrészben részt vett a délutánon a SzegedBike, a szerelők a fékeket ellenőrizték, a láncokat olajozták be, illetve minden olyan kisebb javítási munkát elvégeztek, amelyet ott helyben meg lehetett csinálni.

gszl

Címlapon

mutasd mind