A Momentum támogatja a nemzeti energiacsúcs összehívását

Teljes mellszélességgel. A csúcs összehívását, Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke kezdeményezte Orbán Viktor miniszterelnöknél.
Garai Szakács László

2022. szeptember 17. 15:14

A Momentum támogatja a nemzeti
energiacsúcs összehívását

Az ellenzéki párt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a nemzeti energiacsúcsra felhívó kezdeményezés azért született, mert az önkormányzatok növekvő energiaköltségei miatt országszerte veszélybe kerültek olyan önkormányzati szolgáltatások, mint a közvilágítás, a távfűtés, a hulladékszállítás, az önkormányzati épületek és létesítmények üzemeltetése.

 

A Momentum indokoltnak tartja, hogy mielőbb összehívják a nemzeti energiacsúcsot a kormány képviselőivel, az energiaellátásért, az energia-szolgáltatásért, kereskedelemért felelős valamennyi állami és piaci szereplővel, az önkormányzati érdekszövetségekkel, valamint a Magyar Tudományos Akadémia képviselőivel.

 

Továbbá a Momentum egyetért azzal is, hogy az önkormányzatok energiabeszerzéseire – az alapvető közszolgáltatások biztonságos működtetéséért – a kormány a benzinhez és egyes élelmiszerekhez hasonlóan vezessen be ársapkát 2023 áprilisáig, a fűtési szezon végéig.

 

A kialakult helyzetben csak közösen, összefogással találhatunk megoldást az energiaválság jelentette kihívásokra.

 

(MTI)