A MOL szerint nincs üzemanyaghiány, mégsincs benzin egyre több kúton

Kígyózó sorok, pánikhangulat az autósok körében. Csütörtökön már volt olyan benzinkút Szegeden, ahol nem tudtak üzemanyagot kiadni. Máshol meg csak prémiumbenzin volt, semmi mást nem lehetett kapni.
Kis Máté

2022. március 10. 19:57

A MOL szerint nincs üzemanyaghiány,
mégsincs benzin egyre több kúton

Múlt hét hétfőn vezette be a kormány az üzemanyag-nagykereskedőknek is az ársapkát, amire többen úgy reagáltak, hogy inkább felfüggesztik az üzemanyagok forgalmazását, mintsem veszteségesen működnek. Amióta több nagykereskedő is leállította az üzemanyagok forgalmazását, azóta szinte folyamatosan telt ház van a kutaknál. A MOL eddig a hazai piac hetven százalékát fedte le, ám most a hazai cégre hárult gyakorlatilag az összes benzinkút ellátása is. Egy energetikai szakértő szerint Magyarországnak kilencven napra elegendő tartaléka van, így teljes hiány nem fenyegeti az országot.

 

Mindenesetre a Shell csütörtöktől 50 literben korlátozza a tankolást 106 töltőállomásán. De olyan kút is van Szegeden is, ahol hatósági áras üzemanyag nincs, csak prémium 700 forintért – a képet fotóriporter kollégánk, Iványi Aurél készítette.

 

A benzinhiány miatt este rendkívüli Kormányinfó is lesz: Gulyás Gergely mellett Hernádi Zsolt Mol-vezér ad tájékoztatást a helyzetről.

 

 

Videónk is van, nézze meg a Szeged Televízió összeállítását!