A Met családi operamozijával indul az új év a Belvárosi Moziban

Jules Massenet Hamupipőke című családi meseoperájával indítja a 2022-es évet a MET Live is HD operaközvetítés a Belvárosi Moziban január elsején. A klasszikus operát újrafordított szöveggel, alig másfél órás, családi változatban adaptálta Laurent Pelly.
Rafai Gábor

2021. december 28. 10:34

A Met családi operamozijával indul az
új év a Belvárosi Moziban

Újév napján közös családi mulatságul felkínált meseoperát közvetít globális közönségének a Met.

 

A Hamupipőke-történet francia operaváltozata, ami Laurent Pelly eleven humorú rendezésében a 2017–18-as évad óta ott szerepel a Metropolitan Opera repertoárján, most angol nyelven és gyermekbarát rövidítésekkel láthatják a szegedi nézők is.

 

Jules Massenet 1899-es Hamupipőkéje a kora kétezres évek óta valóságos reneszánszát éli a világ operaszínpadain, méghozzá elsősorban Laurent Pelly sokfelé megfordult, felfedeztető erejű rendezésének köszönhetően, amely a mesekönyvek világát, sőt magát a mesekönyv tárgyi valóját is kedves, játékos iróniával idézi meg.

 

Pár éve a HD-közvetítések közönsége is megismerhette már ezt a produkciót: Joyce DiDonatóval a főszerepben.

 

 

A gyermeki koncentrálókészséghez méretezett szünidei Hamupipőke-változat középpontjában most egy másik elementáris színpadi készségű világsztárt, Isabel Leonardot láthatjuk ebben a szerepben.

 

Massenet operájában a női hangfajok dominálnak, itt ilyesformán még a mesebeli herceg is nadrágszereppé válik – ezúttal a torontói fiatal mezzoszoprán, Emily D’ Angelónak.

 

 

A tündéri keresztanya megformálója az angol–ausztrál szoprán, Jessica Pratt lesz, de azért a bariton Laurent Naouri személyében egy pazar játéktehetségű férfiénekesnek is jelentékeny szerep jut majd a mesében.

 

Szereplők

  • A tündér: Jessica Pratt
  • Hamupipőke: Isabel Leonard
  • A herceg: Emily D’ Angelo
  • Madame de la Haltière: Stephanie Blythe
  • Pandolfe: Laurent Naouri

 

Alkotók

  • Rendező: Laurent Pelly
  • Zene: Jules Massenet
  • Vezényel: Emmanuel Villaume

 

Az ünnepi élő operaközvetítést angol nyelven, magyar felirattal láthatják a nézők, szünet nélkül 95 percben. Kezdés este hétkor.

Címlapon

mutasd mind