A Meneküléssel segíti az ukrajnai menekülteket a Belvárosi Mozi: jótékonysági vetítést szerveznek

A százéves szegedi Belvárosi Mozi dolgozói is szeretnék kivenni részüket a humanitárius segítségnyújtásból, ezért csütörtökön jótékonysági vetítést szerveznek, ahol a Menekülés című animációs filmet tűzik műsorra. A vetítés bevételét jótékonysági célra továbbítják.
Rafai Gábor

2022. március 21. 12:26

A Meneküléssel segíti az ukrajnai menekülteket a
Belvárosi Mozi: jótékonysági vetítést szerveznek

Csütörtökön este 6 órakor a Zsigmond Vilmos teremben vetítik a három Oscar-díjra jelölt Menekülés című díjnyertes animációt, a film bevételével az Ukrajnából érkezett menekülteket szeretnék támogatni. A Belvárosi Mozi és a Mozinet szervezésében megvalósuló vetítés nettó bevételét a Nemzetiségi Szövetségnek továbbítják. 


Jonas Poher Rasmussen Menekülés című animációs dokumentumfilmje személyes és felemelő film az újrakezdésről, ami akkor sem lehetetlen, ha látszólag minden ellenünk dolgozik.

 

A tizenhat éven felülieknek szóló film története szerint a harmincas évei közepén járó Amin sikeres egyetemi kutató Dániában, éppen házasságra készül barátjával. Európába érkezésének igaz történetét azonban még senkinek sem mondta el, saját és családja tragédiáit, traumáit és titkait mélyen eltemette magában. 

 

Az Afganisztánból Dániába vezető útról nemcsak azért nem beszél senkinek, mert nincsenek szavai az eseményekre és az érzéseire, hanem mert az őszintesége akár kitoloncolással is járhat. Most, a kamera előtt mégis szembenéz a múlttal, hogy aztán valóban elkezdhesse új életét a párja oldalán. 

Kapcsolódó cikkek

mutasd mind