A meglepetések vb-jén itt az újabb, elődöntőbe jutott Marokkó: Marokkó–Portugália 1–0 (1–0)

Történelmet írt a marokkói válogatott, azzal, hogy legyőzte Portugáliát és bejutott a katari világbajnokság elődöntőjébe. Ez még eddig afrikai csapatnak soha sem sikerült. Marokkó győzelmét a szervezettségének és némi szerencsének köszönheti, de ez utóbbi semmit nem von le érdemeikből.
Vass Imre

2022. december 10. 19:10

A meglepetések vb-jén itt az újabb, elődöntőbe jutott
Marokkó: Marokkó–Portugália 1–0 (1–0)

Már a mérkőzés elején látszódott, mi lesz a forgatókönyv, Marokkó teljes erejéből, saját térfelére visszahúzódva védekezett, a labda szinte folyamatosan a portugáloknál volt, azonban sokra nem mentek vele.

 

A játék kiegyenlített volt, azonban kevésbé izgalmas, a kapuk nem forogtak veszélybe, mind a két csapat csak egy-egy alkalommal találta el.

 

A 42. percben azonban váratlan fordulat jött. Egy baloldali beadásra Diogo Costa nagyon rosszul jött ki, Juszef en-Nesziri megelőzte és a hálóba bólintott (1-0).

 

 

Felpörögtek a portugálok, Bruno Fernandes óriási bombát eresztett meg, azonban lövése a kapufán csattant. Kicsivel később Bruno Fernandes esése után hiába reklamáltak a portugálok, a bíró hajthatatlan volt.

 

A második félidőben a portugálok próbálták kijátszani a betömörülő marokkói védelmet, akik foggal-körömmel akadályozták a támadásokat.

 

Az 51. percben beállt Cristiano Ronaldó, azonban ez nem sokat segített. Voltak helyzeteik, Goncalo Ramos, Bruno Fernandes, Joao Félix előtt is adódott lehetőség, de nem tudtak élni vele. Az utolsó percekben Ronaldo lapos lövését véde Bannu, majd Pepe hagyott ki ordító helyzetet.

 

A hosszabbításban sem sikerült semmi a portugáloknak, sőt majdnem Zakaria Abuhlal szerzett újabb gólt, de kihagyta a helyzete.

 

A győzelmével Marokkó történelmet írt, de erről már fentebb írtunk.

 

 

Marokkó–Portugália 1–0 (1–0)

Doha, al-Tumama Stadion, 44 198 néző. Vezette: Tello (argentin)

Marokkó: Bunu – Hakimi, el-Jamik, Szaissz (Dari, 57.), Attijat Allah – Amrabat – Unahi, Amallah (Seddira, 65.) – Zijes (Abuhlal, 82.), en-Nesziri (Benun, 65.), Bufal (Dzsabran, 82.).

Szövetségi kapitány: Valid Regragi

Portugália: Diogo Costa – Dalot (Horta, 79.), Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro (Joao Cancelo, 51.) – Otávio (Vitinha, 69.), Neves (Cristiano Ronaldo, 51.) – Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Félix – Goncalo Ramos (R. Leao, 69.).

Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Gólszerző: en-Nesziri (42.)

Kiállítva: Seddira (90+3.)

 

Vélemények

mutasd mind