A második félidőben feltámadt a Csurgó és majdnem meglepetést okozott: OTP Bank-Pick Szeged–Csurgói KK 34–32 (20–14)

Az év utolsó hazai mérkőzését játszotta az OTP Bank-Pick Szeged. Plüssdobással indult a találkozó. A meccset a hazai csapat kezdte jobban, de sikerült a 9 gólos előnyt leadni és a végén még izgulni is kellett.
Vass Imre

2022. december 10. 20:16

A második félidőben feltámadt a Csurgó és majdnem
meglepetést okozott: OTP Bank-Pick Szeged–Csurgói KK 34–32 (20–14)

Remek hangulat volt a lelátón, a csapat rengeteg gyereket hívott meg az év utolsó hazai találkozójára. Volt kék-fehér csokigyűjtés, kihirdették egy rajzpályázat eredményeit és természetesen nem maradhatott el a plüssdobálás sem. A több zsáknyi játékot az Ágota Alapítvány és a Református Szeretetszolgálat Alapítvány kapja majd meg. 

 

Két hónapos kihagyás után újra a kapuba állhatott Mikler Roland aki remekelt, elől pedig a támadások jártak sikerrel, elsősorban Bodónak köszönhetően. Gyorsan 6-1-es vezetést alakított ki a Szeged, de utána is tovább növelte az előnyt, már volt kilenc is közte. Azonban a félidő végére feléledtek a vendégek és 6 gólra csökkentették a hátrányukat. 

 

 

A második félidőben jött egy rövidzárlat a hazai együttesnél, amit ki is használt a Csurgó és egy gólra feljöttek. A végén azonban a közönség hangos biztatása mellett összekapta magát a Szeged és két góllal nyertek (34–32).

 

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője szerint a szünet után már eldönthették volna a meccset, azonban alapvető hibákat vétettek, szenvedtek. Hozzátette, kevés játékos állt a rendelkezésére, de annak örült, hogy Mikler újra a kapuba állhatott és annak is, hogy Bodó a fontos pillanatokban jól játszott és ebből önbizalmat meríthet. 

 

OTP Bank-Pick Szeged–Csurgói KK 34–32 (20–14)

K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Bóna, Földesi.

OTP Bank-Pick Szeged: Mikler– Radivojevics 1, Tönnesen, Bombac 1, Bánhidi 5, Bodó 8, Frimmel 6/2. Csere: Alilovic (kapus), Rosta 5, Gaber, Martins 1, Garciandía 7, Mackovsek, Szita.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Csurgói KK: Holló – Tóth Á. 1, Markez 6/5, Vasvári, Gábor M. 2, Szeitl E., Krszmancsics 6. Csere: Füstös (kapus), Spruk 1, Krecic 3, Rotim 2, Skol 1, Bazsó 2, Borsos 2, Szeitl L. 3, Gebhardt 3. 

Vezetőedző: Baranyai Norbert

Hétméteres: 2/2, ill. 7/5.

Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

 

Vélemények

mutasd mind