A Magyar Televízió székháza előtt tüntetett Hadházy Ákos és Szél Bernadett

Ott demonstráltak, ahonnan néhány hónapja szó szerint kidobták őket.

2020. október 23. 19:31

A Magyar Televízió székháza előtt tüntetett Hadházy Ákos és Szél Bernadett

A Kunigunda utcában, az MTVA székház előtt tüntetett a két független országgyűlési képviselő. A demonstráción felszólalt Csákányi Eszter színművész, aki a Magyar Rádió 1956. október 30-i köszöntőjét olvasta fel – írja a 444.hu a tudósításában.

Megszólalt Szepesházi Péter, egykori bíró is, aki főként Varga Zs. András új kúriaelnök megválasztásáról beszélt. Szepesházi szerint Varga Zs. András ítélkezési gyakorlat nélküli „kinevezése” az igazságszolgáltatás fölött gyülekező sötét felhők jele. Az egykori bíró hiányolta az ellenzéki pártokat a tüntetésről.

Szél Bernadett szerint az MTVA a jelképe lett a szabadságtól való megfosztottságnak, szerinte a kormány a szabad gondolatok elnyomásával próbálja meg fenntartani a hatalmát.

Hadházy Ákos 1956-os párhuzamot vont az akciójukkal, 64 éve ezen a napon ostromolták meg a forradalmárok a Magyar Rádió épületét.

„1956-ban nem volt koronavírus, nem volt járványveszély. De akik odamentek, azok vállaltak mégis egészségügyi kockázatot, hiszen az ólomgolyó legalább olyan egészségügyi kockázat, mint a koronavírus” – tette hozzá Hadházy a 444.hu beszámolója szerint.

Vonulásos megemlékezést tartanak a színművészetisek is, íme:

(Fotó: MTI/Mónus Márton)