A Magyar Olimpiai Bizottság megpályázná a 2036-os olimpia rendezését

Szombaton tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Olimpia Bizottság. Az alapszabály módosításán túl az Index információi szerint felmerült a 2036-os olimpia megrendezésének lehetősége.
Vass Imre

2022. május 28. 16:16

A Magyar Olimpiai Bizottság megpályázná a 2036-os olimpia
rendezését

A következő olimpiát Párizsban rendezik két év múlva, 2024-ben. Négy év múlva Los Angeles, majd pedig 2032-ben az ausztráliai Brisbane ad otthon az ötkarikás játékoknak. Így ezt követően minden bizonnyal egy európai ország lehet majd a befutó. Ennek megrendezésére pályázna Magyarország.

 

Az Index arról értesült, hogy Gyulay Zsolt, a MOB megválasztott elnöke is e forgatókönyvvel számol, egyúttal elmondta, hogy Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy erre beadja a pályázatát.

 

Azonban nem egyértelmű, hogy az emberek mennyire támogatnák egy olimpia megrendezését. 2017-ben éppen a budapesti olimpia megrendezése elleni tiltakozás és aláírásgyűjtés tette ismertté a Momentum Mozgalmat, akik akkor több mint 250 ezer aláírást gyűjtöttek össze a NOlimpia kampányban. A tiltakozás hatására akkor a kormány visszavonta pályázatát.