A kormány forrásmegvonásai természetesen nem mást, mint a helyieket büntetik – nyílt levelet írt Mihálik Edvin Zöld Város Programért felelős tanácsnok B. Nagy Lászlónak

Újszeged önkormányzati képviselője arra kéri a fideszes országgyűlési képviselőt, emelje föl a szavát a parlamentben a szegediekért.

2020. május 08. 14:11

A kormány forrásmegvonásai természetesen nem mást, mint a helyieket büntetik – nyílt levelet írt Mihálik Edvin Zöld Város Programért felelős tanácsnok B. Nagy Lászlónak

„Ön Szeged egyik országgyűlési képviselőjeként bizonyára egyetért velem abban, hogy nem múlhat azon, hogy hol épül meg egy új bölcsőde, óvoda vagy orvosi rendelő, hogy az adott település tavaly október 13-án ki mellett tette le a voksát a szavazófülkékben. Az elmúlt hetek kormányzati intézkedési bizonytalanságot keltettek az önkormányzatokban, miközben a válságos időben a kiszámíthatóság fontosabb, mint bármikor”

– írja a Facebook-oldalán közzétett nyílt levelében a Momentum helyi elnöke, egyúttal kér Szeged kormánypárti országgyűlési képviselőjét, „biztosítsa a szegedi polgárokat arról, hogy több önkényes megszorító intézkedés nem fogja őket érni, illetve, hogy Szegedet nem fogja a kormány olyan helyzetbe hozni, mint tette Göddel vagy Józsefvárossal.”

Mihálik egyébként egy korábbi posztjában arra emlékeztet B. Nagy Lászlóval kapcsolatosan, hogy a szegedi fideszes országgyűlési képviselő szavazatával is az Orbán-rezsim „megszavazta, hogy az Isztambuli Egyezményt ne lehessen jogrendbe ültetni Magyarországon. Ezt az egyezményt 2014-ben még aláírta Orbán Viktor kormánya, de azóta sem ratifikálta.

Az egyezmény azzal a céllal jött létre, hogy az egész világon felszámolja a nők és gyermekek ellen irányuló erőszakot, és hogy az egyezményt aláíró és ratifikáló országok jogszabályi szinten lépjenek fel a nők elleni erőszakkal szemben.”

„Szégyenletes, hogy Magyarország kormánya ebben nem akar részt venni! Miközben mindennapos a nők ellen elkövetett erőszak az országban, családok élik életüket terrorban, hathatós áldozatvédelem, vagy jogi segítség nélkül” – írta Mihálik Edvin.

Címlapon

mutasd mind