A kormány a felelős a gazdasági válságért az MSZP szerint

Vannak javaslataik, mint kellene csinálnia a kormánynak.
Kovács M. Norbert

2022. július 07. 17:51

A kormány a felelős a gazdasági válságért az MSZP szerint

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke szerint a kormány az oka a gazdasági és megélhetési válságnak, valamint a gyenge forintnak. Vajda Zoltán az MSZP Facebook-oldalán csütörtökön közvetített online sajtótájékoztatóján, reagálva a mai Kormányinfón elhangzottakra, arról beszélt, hogy szerinte milyen intézkedésekre van szükség a magyar gazdaságpolitika iránti bizalom helyreállításához, a piac megnyugtatásához és a forintárfolyam zuhanásának megállításához.

 

Be kell fejezni az Európai Unió elleni „háborút”, be kell vezetni egy átfogó antikorrupciós csomagot, és csatlakozni kell az uniós ügyészséghez. Be kell vezetni a globális minimumadót is, mindent meg kell tenni azért, hogy végre Magyarországon is bevezessék az eurót, a propagandakiadások helyett növelni kellene a jóléti kiadásokat, valamint újra kellene számolni a jövő évi költségvetést

 

– ismertette javaslatait az ellenzéki politikus.

 

Vajda Zoltán felszólította a kormányt, hogy hagyja abba a magyarok kifosztását, az infláció és a gyenge forint árát ne a magyarokkal fizettesse meg.

 

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet megnézni: