A Kopaj elszabadult: Reptér, Bagira meg a Takarítónő

Kaptunk még három videót az idei Kollégiumi Pajkosságokról: nem tudunk választani közülük, nézzék, hallgassák, amíg bírják!
Garai Szakács László

2022. november 08. 17:02

A Kopaj elszabadult: Reptér, Bagira
meg a Takarítónő

A második emelet ébredt elsőnek, most jöjjön egy szövegben a negyedik, az ötödik és a hetedik emelet klipje – az ötödik és a hetedik emelet levelét most kukáztam ki a levélszemétből, bocs, srácok.

 

Negyedik emelet: Reptér, powered by Korda György

Ha valakivel biztosra lehet menni, akkor Korda Györggyel „azt hiszem, mindenféleképpen”. Teljesen egyértelmű volt, hogy idén kell egy Reptér remake remake a Károlyiban, a Kopajon. Hogy mekkora volt az ölés előzetesen az emeletek között Gyuri bácsiért, azt nem tudom, mindenesetre a negyedik megnyerte, elvitte. Újfent kiderült, Korda György bárki lehet, a főszereplő csodásan tátogja el – Korda Györgyhöz hasonlatosan – S. Nagy István dalát. De egészen príma mindenki más is a klipben. Ha már nem unja a sok-sok gépmadarat, akkor némítsa le, és úgy nézze meg, tényleg megéri!

 

Ötödik emelet: Bagira – állítólag Beton.Hofi gondolkodik egy klipújraforgatáson

Hogy miért nem biztos, hogy megoldás a labdarúgás, arra Schwarcz Ádám az első számú indok, bár Sashalmon és a Szabadkikötőben már csak a csapatnevek miatt is megéri egyszer pályára lépni. De bárhogy is, Ádám Beton.Hofiként bőven tart ott, hogy minden magyar csapat örömmel fotózkodna vele egy kezdőrúgás elvégzése előtt. Szóval tőle a Bagira című számot alkotta újra az ötödik, akik egy fontos jelenetre külön felhívták a figyelmem: „az eredeti dal klipjében kilenc ember száll be egy kocsiba: mi is újraalkottuk ezt a jelenetet, és egy Fiat Seicento-ba sikerült kilenc embert bepréselni.”

 

Hetedik emelet: a takarítónő mindenhol kitakarított

Amikor megjelent ez a dal, akkor még valószínűleg senki nem élt a hetedik emelet lakói közül – oké, a Reptér megjelenésekor meg lassan a fél ország, de az egy idei újrahangszerelés –, már csak ezért is érdekes, hogy néz rá a magyar „ősrap” egyik első dalára egy mai egyetemista. Hát, végig sikasikálták becsülettel Ricsipíéket a hetedik lakói.

Címlapon

mutasd mind