A kínai sajtóból derült ki, hogy 320 milliárd forinttal száll be a kormány a debreceni akkumulátorgyár építésébe

A tiltakozások ellenére a kormány mindent megtesz a kínai gigaberuházás megvalósításáért.
Kékes Viktória

2023. február 08. 08:39

A kínai sajtóból derült ki, hogy 320 milliárd forinttal száll be a kormány a debreceni akkumulátorgyár építésébe

Tompos Márton, a Momentum politikusa a kínai sajtóban megjelent cikkekre hivatkozva azt állítja, hogy a magyar kormány 800 millió euróval, azaz mintegy 320 milliárd forinttal támogatja a CATL Debrecenbe tervezett akkkumulátorgyárának felépítését. 

 

Az ellenzéki képviselő szerint 

 

„ez 36 millió forintot jelent munkahelyenként, úgy, hogy valószínűleg a többség kínai, kazah, vietnámi és egyéb, harmadik országbeli lesz, ahogy azt láthatjuk szerte az országban. Ez több pénz, mint Debrecen egy éves költségvetése. Ez annyi pénz, amiből az oktatást a kormány saját bevallása szerint is rendbe lehetne tenni”.

 

Tompos szerint nevetséges, hogy „Kínából, egy kommunista diktatúrából több információ elérhető egy magyar beruházásról, mint a magyar kormánytól”.

 

A kormány mindent megtesz a kínai gigaberuházás megvalósításáért: a beruházás ellen tiltakozó helyieket a propagandamédia „áldebrecenieknek”, Szijjártó Péter egyenesen más országok érdekeit kiszolgálóknak nevezte, az akkumulátorgyár hatalmas vízigényéről szóló tanulmány pedig eltűnt a kormányhivatal oldaláról.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind