A kijárási korlátozás ellenére is kitartanak az egyetemfoglalók

Az SZFE hallgatói nem adják fel az elfoglalt épületeket még az új, szigorúbb korlátozások ellenére sem, mert attól tartanak, hogy a kormány rögtön lezárná azokat.

2020. november 04. 19:24

A kijárási korlátozás ellenére is kitartanak az egyetemfoglalók

Orbán Viktor tegnap jelentette be, hogy éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakó-, tartózkodási vagy szálláshelyén maradni, kivéve azokat, akik dolgoznak, munkába mennek vagy munkából térnek haza.

Az új szabályok értelmében a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak is éjfélig haza kellene érni, ami a hetek óta tartó blokád feladását jelentené.

A 24.hu kérdésére azonban a tiltakozók azt válaszolták, ha csak rövid időre is elhagynák valamelyik épületet, akkor azt az általuk el nem ismert kuratórium rögtön bezáratná. Úgy értékelik, így az oktatásuk is teljesen ellehetetlenülne, ezért továbbra is rendszeres éjjel-nappali őrséget tartanak fenn. A Vas utcában az ott lakó kollégisták látják el ezt a feladatot, a többi épületben pedig a bent tartózkodók átmeneti szálláshelyéül szolgál az épület – így ők éjfél után is ott tartózkodhatnak.