Az országgyűlési képviselők nem fáznak: 23 fok van a parlamenti ülésteremben

A Parlament Sajtóirodája szerint a parlamentben is 18 fokra törekszenek, de a hőmérsékletet befolyásolhatja, épp hányan vannak az ülésteremben.
Kékes Viktória

2022. november 24. 07:13

Az országgyűlési képviselők nem fáznak: 23 fok van a parlamenti ülésteremben

Jakab Péter új hobbija, hogy hőmérővel jár be a parlamenti ülésterembe. Mérései szerint kedden a 23 fokot is elérte a hőmérséklet, tegnap pedig – bár sokkal kevesebb képviselő ment be a munkahelyére – 21,5 fokot mutatott a mérce.

 

A most már független ellenzéki képviselő az RTL Híradónak azt mondta, 

 

„A gyermekeinknek 18 fokban kell ücsörögni és tanulni reggel 8-tól délután 4-ig az osztályteremben, elvileg a Parlamentben is 18 foknak kellene lennie”. 

 

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a 23 fok az ideális a tanuláshoz és a munkához. Nagy Erzsébet szerint

 

„legalább ennyi foknak kellene lennie az iskolákban is ahhoz, hogy oda tudjanak figyelni a gyerekek és ne fázzanak meg”. 

 

A PDSZ ügyvivője hozzátette: ne üzengessenek az iskolák a szülőknek, hogy küldjenek be pokrócot, főleg olyan gyerekek esetében ne, akik sok kilométert tesznek meg azért, hogy egyáltalán eljussanak az adott intézménybe. 

 

A Parlament Sajtóirodája szerint, a parlamentben is 18 fokra törekszenek, de a hőmérsékletet befolyásolhatja, épp hányan vannak az ülésteremben.

 

 

Címlapon

mutasd mind