A Kék Csillagban báloztak a szegedi nyugdíjasok

A Kék Csillag étteremben rendezték meg idén a szegedi nyugdíjasok bálját, sorrendben a tizenötödiket. Tavaly a járvány miatt kényszer szüntet kellett tartani, így az idén a szokottnál is nagyobb volt az érdeklődés. Kétszázhúszan jöttek el a szegedi nyugdíjasklubokból.
Rafai Gábor

2022. február 25. 21:01

A Kék Csillagban báloztak a szegedi nyugdíjasok

Késő délután a Molnár Gyula, Ács György és Kállai Etelka trió adta meg az alaphangulatot a zsúfolásig megtelt teremben.

 

A Senior Center és a Legyél a barátom nyugdíjas klub szervezésében megtartott idei bál vendégeit Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte.

 

– Országszerte csodájára járnak annak, hogy Szegeden milyen aktív, jól szervezett közösségi életet élnek a nyugdíjasok. Erre bizonyíték a mai este is, amikor ismét önfeledten szórakozhatunk együtt – mondta Szabó Sándor.

 

 

Az országgyűlési képviselő kiemelte, Szeged önkormányzata mindent elkövet azért, hogy az idős emberek hétköznapjait minél szebbé, örömtelibbé tegye. Hatvan nyugdíjas szervezet több mint tízezer tagjának programjait támogatja minden évben a város.

 

Boros Gyula a város idősügyi referense szerint több mint kétszázhúsz jegyet adtak el az idei mulatságra, a megjelentek döntő többsége már sokadik alkalommal ünnepli együtt a többiekkel a farsangot. Az idén párizsi szelet Orly módra rizibizivel és szaftos csirke burgonyapürével került a tányérokra, a vacsorát követően pedig értékes nyeremények is vártak rájuk a tombolán. Az idei jubileumi alkalom miatt egy emeletes torta volt a főnyeremény.