A kegyúr kegye – Bódi György olvasói levele

2021. július 23. 09:22

A kegyúr kegye – Bódi György olvasói levele

A Covid-19 védőoltással kapcsolatos kormányzati komédia újabb felvonása kezdődött meg pénteken, amikor Orbán Viktor a szokásos reggeli szózatában bejelentette: 2021. augusztus 1-jétől kérhető a harmadik koronavírus elleni védőoltás! Igazából tragédiát kellett volna írnom, mert ami itt folyik, az ez a műfaj, több mint 30 ezer áldozattal, kórház kiürítésekkel, elmaradt műtétetekkel, agyonhajszolt és kimerült – közben egy új törvénnyel röghöz kötött – egészségügyi dolgozókkal, tele hazugsággal, lopással, és minden létező bűnnel, ami itt elkövethető volt.

És ennek még nincs vége! A Porondmester új szereposztást írt: ő a jófiú, a kegyúr, aki most éppen kegyeskedik megérteni az életet, de azért nem tagadta meg önmagát:

  • „a WHO is bizonytalan...
  • félni nem kell a harmadik oltástól...
  • egyik vélemény szerint kell, a másik szerint nem...
  • máshol nincs ilyen... (az Egyesült Arab Emirátusokban és Bahreinben is ez történik, csak meg kellett volna kérdeznie Mészáros Lőrinc haverját, aki gyakran jár oda)
  • a háziorvos dönt...
  • nem tudjuk átvállalni a felelősséget...
  • a politikus nem tudja ezt eldönteni!”

Így folyik a szó miniszterelnökből, az sem zavarja, hogy két héttel, egy héttel ezelőtt teljesen mást mondott, és hogy a szakmai szervezetek politikai nyomásra mondták ki a kínai vakcina hatásosságát.

Majd az egészet ráönti a háziorvosokra: nekik kell felhívni a betegeket – nemcsak a Sinopharmmal oltottakat, hanem mindenkit –, nekik kell megszervezni az oltóanyag megrendelését, és tárolását, és természetesen a vakcinát is beadni... De egyébként is kaptak egy oklevelet, jól meg lettek és vannak fizetve...

Ezt mondja most a jófiú!

Hogy Duda Ernő, Rusvai Miklós, Boldogkői Zsolt, és más nem lakáj virológusok már hónapok óta javasolják ezt a megoldást, arról szó sincs! Hogy külön Facebook-csoport alakult azokból, akiknek két Sinopharm-vakcina beadása után sem alakult ki védettségük, ezt tesztekkel is bizonyították (magam is tagja vagyok a csoportnak), és folyamatosan követeltük a harmadik oltást (és nem Sinopharmmal!), arról sem esik szó.

Magam március 2-án és 30-án kaptam meg a kínai vakcinát, majd miután négy hét elteltével is negatív volt a védettségi tesztem, névvel, címmel és TAJ-számmal beazonosíthatón – a teszteket kibocsátó labor megnevezésével – írtam levelet Müller Cecilíának és Merkely Bélának, azok azt válaszolták, hogy igenis van védettségem, és hogy a magyar jogszabályok nem teszik lehetővé a harmadik vakcina megadását... Ez alatt sorra haltak az emberek!

Eközben Romániában minden különösebb bürokrácia nélkül adták az uniós állampolgároknak a Pfizer-vakcinát, köztük az odautazó magyar állampolgároknak is. Mi meg ajándékozgattuk a vakcinákat másoknak, de a „nemzeti kormány” ezt megtagadta saját állampolgáraitól! És miután Karácsony Gergelyék a fővárosban ingyenes(!) tesztelések után bebizonyították, hogy a 65 év feletti korosztályban a kínai vakcinákkal oltottak huszonkilenc százalékánál nincs értékelhető védettség, amit maga a gyártó kínai cég sem állított! – Merkely Széchenyi-díjas kardiológus hazudott még egy nagyot: náluk tíz százalék körül mérték ezt, mintha százezer veszélyeztetett idős ember nem lenne elég –, nos ezek után a porondmester új műsort talált ki.

Csütörtökön Gulyás Gergely nevű minisztere azt jelentette be, hogy majd a főnök pénteken bejelenti a döntést (ki gondolhatja komolyan, hogy nem tudta, hogy mit jelent be), folytatta a szokásos mantrát: miután beolvasták neki Erdei Anna immonológusnak, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkár-helyettésének az MTA honlapján megjelent nyilatkozatát, miszerint „mára már egyértelmű, hogy a kínai Sinopharm-vakcinával oltott 60 éven felülieknek körülbelül harmadában nincs jelen a vírus elleni védelmet biztosító antitest, azaz ellenanyag”, de „maga a kínai gyártó is csak 59 éven aluliaknak ajánlotta ezt a vakcinát, mivel idősebbek esetében nem végeztek vizsgálatokat”. Azt is mondta:

„Én immunológusként ki merem jelenteni, hogy ha nincs ellenanyag a szervezetben, akkor nincs védettség. A jó hír viszont az, hogy ha akár csak kis mennyiségben is, de jelen van a vírus tüskefehérjéje elleni antitest a szervezetben, akkor biztosított a védelem.”

Erdei Anna szerint tesztelni kellene, akinél pedig nincs antitest, azt be kellene oltani mRNS-vakcinával.

Gulyás cinikus reagálása: a SOTE vizsgálata egyértelműen cáfolja Erdei Anna nyilatkozatát. „Az egyetem egy kicsit komolyabb hely, azt kell, hogy mondjam. Ők öt hónapon keresztül több ezer beteget gyógyítottak, és mindent tudnak a koronavírusról, amit ma lehet” – mondta a miniszter. Gulyás hozzátette, hogy Erdei Anna nyilatkozatát kifejezetten felelőtlennek tartja. Vagyis Orbán Viktor bejelentése előtt fél nappal Gulyás Gergely még felelőtlenségnek nyilvánította az MTA főtitkár-helyettesének – immunológusnak – a véleményét!

Ez az új szereposztás: a gonosz, csaló, hazug beosztottak, és a jóságos, az embereket megértő vezér!

El tudja ezt hinni valaki egy diktatúrában? Hogy Gulyás nem ismerte a főnök másnapi bejelentését? Ugyan már! Elkezdődött Orbán menekülése az új szerepbe! Ezért vonták vissza suttyomban azt a kormányrendeletet is, hogy a civil szervezeteknek minden 500 ezer forint adományról – az adományozó megnevezésével – bevallást kell készíteniük.

Persze, minden nem mehet egyszerre! Orbán is buzizott, sorosozott, migránsozott, karácsonygergelyezett, uniózott, ahogyan szokott! Szó sem volt arról, hogy ha már a Sinopharm nem vált be, akkor Debrecenben nem ilyen technológiára alapuló gyárat kéne építeni! Arról sem, hogy az elmúlt három hónapban az EU tagállamai között Magyarországon volt messze a legmagasabb az infláció!

Nincs itt semmi látnivaló, Magyarországon megy minden tovább a megszokott medrében, csak közben taktikázik a hatalom egy kicsit. Hátha nem vesszük ezt sem észre...

Bódi György

Címlapon

mutasd mind