A katolikus egyház iskolái január végén és februárban is zárva lehetnek több napon át

Több hétre is bezárhatnak januárban és februárban a katolikus egyház által fenntartott iskolák. A tényt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ugyan nem erősítette meg – későbbre ígértek tájékoztatást –, de Szegedi Televízió több forrásból is így értesült.
Rácz Csaba

2022. november 10. 18:15

A katolikus egyház iskolái január
végén és februárban is zárva lehetnek több napon át

Először egy Facebook-csoportban tűnt fel a körlevél, ami szerint a meghosszabbított téli szüneten túl január 28. és február 2. között sem lenne tanítás, és arra kérik az iskolákat, hogy február 13. és március 3. között is úgy szervezzék meg az oktatást, hogy az – idézzük – „a lehető legkevesebb jelenléti oktatással valósuljon meg”.

 

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke is úgy tudja, hogy ez a katolikus iskolákat érinti majd, a Belügyminisztérium pedig a 24.hu-nak cáfolta is, hogy az állami iskolákkal kapcsolatban lenne ilyen döntés. A PSZ alelnöke szerint a szülők körében már így is elég nagy a felháborodást a szénszünetek miatt.

 

– Ha most február közepére vagy február végére egy újabb, ilyen síszünetfélét közbeiktatnak, akkor abból nagyon komoly feszültség lesz a versenyszféra munkaadói oldaláról, feltehetően komoly támadás is fogja érni a kormányt – jegyezte meg a Szegedi Híradónak Totyik Tamás.

 

Nyitóképünk a szegedi Karolina-iskoláról készült illusztráció.